donderdag 20 november 2014

My favorite Tinny-dress so far

Soms heb ik er geen zin in. Wachten op het juiste licht. Wachten tot een van die kinderen thuis is én zin heeft om foto's te laten maken. Wachten tot het kind thuis is en het licht deftig is, en de kleren nog iet of wat proper zijn.

Daarom dus foto's van een kleedje, zonder model. Na al die vrij eenvoudige kleedjes was het tijd voor iets anders, iets dat toch net een beetje moeilijker is. Moeilijker is misschien niet het juiste woord. Iets dat wat meer werk en tijd nodig had om te maken, lijkt mij beter.En zo kwam ik bij de Tinny-dress van An terecht. Ik maakte er in het verleden al twee, telkens met een klein belegje zoals in de handleiding staat. Maar ik ondervond dat het steeds naar buiten 'floepste', zoals Iris dat noemt.
Ik zag bij Sarah een tijd geleden een volledig gevoerde Tinny-dress, dus dat werd het nieuwe plan. Gedaan met naar buiten 'floepsende' belegjes.Het voeren van het kleedje, inclusief de mouwen was zo simpel nog niet. Maar het is gelukt. Binnenin zijn enkel de zijnaden van het lijfje te zien, dus dat valt nog mee. De andere naden kreeg ik allemaal mooi verstopt.Om de onderrok net iets extra's te geven, gebruikte ik de enige siersteek die mijn machine rijk is om af te werken. In een fris blauw kleurtje dat ook terugkomt in de stof.De stoffencombinatie komt u misschien bekend voor, want ik gebruikte hem in onze zetel al. De stof kocht ik bij Van Marieke en is van Bethan Janine. Zij ontwerp trouwens ook nog andere mooie dingen, kijk zeker eens op haar site.
Gecombineerd met een blauw vestje en een witte kousenbroek, dat kan toch alleen maar mooi zijn.


12 opmerkingen:

 1. know that feeling, soms moeten de foto's direct gemaakt worden :-) Mooi Tinny in ieder geval!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goh, direct... Het kleedje hangt hier al een week of langer klaar. Maar ik was altijd in twijfel of ik het met of zonder model zou doen. :)

   Verwijderen
 2. Hier duurt het soms een maand voor dingen op de blog verschijnen ;).
  Maar zeg, ik hoorde je niet roepen voor die binnennaden hé, die kun je nochthans ook wegwerken. Los van het gezaag; schoon kleedje jong!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mouwtjes, kraagje, plooitjes, stofjes ... love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook het probleem van het 'floepsende' beleg, voor mijn 2de versie koos ik er dan ook voor om met een voering te werken ;)
  Mooi jurkje trouwens!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel mooi zeg! en dan matched ze schoon bij uwe zetel hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een schoontje! Knap werk met de voering!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kei mooi, zonder model al, dus met kind erin zal dat alleen nog schoner worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh Sarah, je hebt jezelf weer overtroffen!! Ik ben fan! En ooooh, dat mouwke, zo schoon!!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...