maandag 9 januari 2017

Meet Cooper de Collie

Nummer 30 van mijn lijst kan ik ook afvinken. Voor wie mij op Instagram volgt en mijn IG-stories bekeken heeft, had het al gemerkt. We hebben een hond gekocht.Na veel wikken en wegen tussen verschillende rassen, asielhond of niet hakten we de knoop door. We kochten een Border Collie puppy. Na nieuwjaar zijn we hem gaan halen, zodat hij niet alleen moest blijven terwijl wij uit feesten waren.
Iedereen waartegen we vertelden dat het een Border Collie was geworden, antwoordde direct 'dat dat toch wel veel werk zal zijn' of 'die hebben veel beweging nodig'. We antwoorden op den duur dat we dan wel een paar schapen zouden kopen die hij kan drijven. Wat natuurlijk een grapje is, want we weten wel dat het een ras is die veel uitdaging nodig hebben.

En in het begin is er toch veel werk aan een puppy, om het even welk ras. Ik heb al een paar keer laten vallen dat een puppy eigenlijk een baby zonder pamper is. Hahaha... Toen het de afgelopen dagen zo koud was, had hij geen zin om buiten zijn koude billetjes naar de grond te richten om zijn behoefte te doen. Binnen is het veel warmer dacht hij, dus deed hij daar zijn ding.

Zodus, zodoende zijn jullie op de hoogte van onze recentste gezinsuitbreiding. En kan er weer iets van dat lijstje afgevinkt worden.

9 opmerkingen:

 1. Volgens mij past dat beestje zijn energiepeil netjes tussen dat van jullie thuis ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een cutie! Laat die foto's en IG posts maar komen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schatje! Een puppy lijkt me verschrikkelijk veel werk, maar je kan die wel opvoeden zoals jij het wil. Ooit komt er hier een hond, maar we hebben een kat die dat absoluut niet zou verdragen, dus we wachten nog even tot die er niet meer is. Wat van mij nog heel lang mag duren, maar hij is al niet meer van de jongste. Enfin, veel plezier en veel succes met jullie puppy!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons gezin werd in 2016 ook uitgebreid, intussen is onze pup een uit de kluiten gewassen wolf, en eentje met karakter. Maar we hebben ons nog geen seconde spijt gehad van zijn aanwezigheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ben ik beniewd naar zijn naam ... en wat extra leven in de brouwerij, volgens mij kunnen jullie dat perfect aan !

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toevallig via de blog van Vee hier terecht gekomen... Ja laat mij een foto van een borderke zien en ik ben verkocht! Zalige honden... ik zou geen ander meer willen... maar werk heb je daar wel mee. Weer of geen weer naar buiten met die vent of hij leert het nooit waar hij moet plassen! Succes ... je gaat het je geen seconde beklagen! Schoon "getekend" is hij ook... is het een tricolor want ik zie bruin aan zijn oogjes? Ik ben nu al fan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen we de eerste keer gingen kijken, had hij dat bruin nog niet en de fokker had het ook niet gezien toen we hem kwamen halen. Anders hadden we misschien voor een tricolor moeten betalen. ;) :D

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...