zaterdag 28 maart 2015

Het kleedje dat het probleem met de symmetrie omzeilt

Ik zei het al eerder, ik heb iets met symmetrie. En daar had ik bij mijn eerste idee voor een kleedje in deze stof een probleem mee. Ik was van plan om het lijfje in dezelfde stof te maken als de rok. En de stof leek mij perfect om iets met plooien te doen. Vooral omdat er weinig meetwerk aan te pas kwam. Dat kleedje zou dus wel snel in klaar zijn. Verkeerd gedacht dus.Ik knipte een voor- en achterpand en begon plooien te leggen in een grote rechthoek. En toen had ik een probleem. De lijnen in het voorpand liepen niet mooi door in de plooien van de rok. Lap, daar ging mijn mooi plan. Hoe ik ook probeerde, ik kreeg het niet naar mijn zin.Dus gooide ik het over een andere boeg. Ik behield het idee van de plooien in de stof, maar knipte er een effen rood voor- en achterpand bij. Geen gedoe meer met lijnen en tekeningen die moeten doorlopen. Mijn hoofd kreeg weer rust.
Onderaan werkte ik het kleedje af met rode biais. De witte die ik liggen had, pastte niet exacte bij het wit (dat eerder gebroken wit is) in de stof. Je moet die frustraties nu ook niet gaan zoeken he.Nu ligt hier wel nog een voor- en achterpand in die bloemenstof, maar daar heb ik al een ander plan mee. En daar komen geen plooien aan te pas.

Stof Something naais

17 opmerkingen:

 1. Wat een leuk kleedje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel schoon, mogelijk beter dan je eerste idee!! En je hebt al iets klaar liggen voor je volgende projectje... Winwin :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi dat rood, goed opgelost ook!
  groetjes Christel

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tof zeg ... leuk je nog eens te zien....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tof opgelost,ben benieuwd naar de andere versie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel mooi hoor, Sarah! Nu nog een aanfoto!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk zelfs dat ik het sowieso mooier zou gevonden hebben met het effen rode bovenstukje !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...