dinsdag 16 september 2014

Opvoeden met humor

Kinderen opvoeden, daar moet ge af en toe wat humor bij gooien. Kwestie van uw nageslacht ook wat joie de vivre mee te geven.
Wie mijn kinderen kent, weet dat het er twee van het beleefde en flinke soort zijn. Ik mag dat zeggen, want het is zo. Natuurlijk zijn ze soms stout, dat hoort erbij. Het zou saai zijn met perfecte kinderen, nietwaar...

Maar wij proberen er toch wat humor in te steken. En ik mag zeggen dat dat aardig lukt.Het is bijvoorbeeld geweldig grappig wanneer ge uw dochter van 3 'shizzle ma nizzle' leert zeggen.
Of wanneer ge zegt: zet u op uw poep (op een bak). En ze het deksel van de bak neemt en erop gaat zitten, maar dan op de grond. Het is geen humor van de bovenste plank (ah nee want ze zit op de grond), maar het begin is er.Of scoren bij Dennis als ge hem een scheetje leert tekenen. Plezier dat we toen hadden. Of het geluid van papa zijn gsm opzetten (terwijl dat anders altijd op 'stil' staat) en Dennis laten bellen om papa te laten 'schrikken'. Het doet mij zo'n deugd als ik hem daar dan plezier in zie hebben.Het is gewoon ook supergemakkelijk (en het kost niets) als ge uw kinderen met zoiets kunt bezighouden. Soms denk ik dat ze misschien wat naïef zijn, maar misschien mogen leeftijdsgenoten ook gewoon geen kind meer zijn.

Die twee kunnen zich ongelooflijk goed amuseren met de simpelste dingen. En dat vind ik plezant. Het steekt hier op dat vlak allemaal zo nauw niet.
We (ouders in het algemeen) moeten onze kinderen leren om te genieten van de kleine dingen in het leven. Ik ken mensen die dat niet kunnen en ik vind dat jammer.
Dus daarom zorgen wij hier voor een volgende generatie die humor heeft en kan genieten.En hoe zit dat bij u daar? Vinden humor en mopjes ook de weg naar uw dagelijks leven?

16 opmerkingen:

 1. Sinds ik dat fotooke zag waarop ze op.straat naar de auto,s zaten te kijken ben ik fan van uw kinderen ! En leer mij binnenkort eens een scheet tekenen.......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het zalig om te horen wat er allemaal uit die kindermondjes komt ... of de vragen die ze hebben, de dingen die ze net te letterlijk nemen.... Ze kunnen toch vaak voor hilarische momenten zorgen!
  Genieten van de kleinste dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super he! Ik heb voor elk een boekje waar ik zo'n dingen inschrijf voor later.

   Verwijderen
 3. De doos, de kar, de verf ... heel herkenbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. moh, zo een leuke blogpost! En ja, ook hier lachen wij om de domste dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die twee kadeeën van u zijn inderdaad zeer beleefd en flink. En ook enorm grappig!
  U mag fier zijn op die kadeeën van u! Ik ben met veel plezier van ook Meter en Tante. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is inderdaad heeeel belangrijk, laat de kindjes echt kind zijn! Leer ze genieten van de kleine dingen en humor zit soms in een klein hoekje verscholen he ;). Net zoals een scheetje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 7. helemaal herkenbaar. ook die laatste foto. al worden ze wat groot toch kruipen ze met twee onder dat karretje van colruyt. Ben het met je eens; zalig toch

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt groot gelijk, kinderen moeten kinderen zijn, lachen met domme mopjes en gewoon plezier hebben in het leven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Meer dan helemaal mee eens zeg amai! Tis niet voor niks dat mijn dochter mij een zotte vindt. Dat is toch machtig geestig als ge kunt zottekes doen met uw kind ipv een borstelstok in u gat te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelfs de puber-zoon van 14 heb ik alleen 'mee' met humor!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kinderen moeten kind kunnen zijn!
  Die laatste foto is echt zalig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...