zondag 15 juli 2012

Mijn vakantiegevoel III

In mijn boekenkast staat een leuk boekje. Ik weet niet eens meer waar ik het gekocht heb. Het boekje heet 'Het leven is mooi' van Amy Hall. En er staan 1001 dingen die het leven mooi maken ingeschreven, maar ik ben er absoluut overtuigd van dat er nog zoveel meer dingen zijn. Af en toe neem ik dat boekje eens bij mij om mij eraan ter herinneren hoeveel kleine dingen die mooi zijn in het leven en waar ik soms niet stil bij sta.

Het leven is mooi!

De frisse geur van pasgemaaid gras.

Op de schommel in het park zitten zoals je als kind deed: 
achterover leunen en je voeten hoog in de lucht steken.

Tekenen met kleurkrijtjes. Je bent nooit te oud om te kleuren.

De opluchting als je je knellende schoenen uitdoet.

Een kleine, onverwachtse schoonheidsbehandeling: een gezichtsstoombadje
wanneer je het deksel van een kokende pan tilt.

Het geluid van hondenpoten op een stenen vloer.

Het beepbeep-geluid van Roadrunner.

Verjaardagskaarten die op tijd aankomen.

Proberen om rijst met stokjes te eten, en trots zijn als het lukt.

Op je rug in het gras liggen en naar de wolken staren.

Van welke kleine dingen genieten jullie?

Neem ook eens een kijkje bij Katja (@Jane), Kris, BoomieDe LibbrechtsMiss creatuurtjeSweet sienna hopeit's miekKaatjes verhaaltjes SamVilla speelmamaSa leafMama EliseTazke...

10 opmerkingen:

 1. Allemaal hele fijne dingen!

  Ennehm, na het boodschappen doen op de bank ploffen en jezelf trakteren met iets lekkers dat je net gekocht hebt. Daar geniet ik elke week weer van :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een onverwachtse schoonheidsbehandeling, daar zou ik nooit nee tegen zeggen. En gewoon even in de zetel liggen en niets doen. Soms moet het niet meer zijn dan dat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een bed met pas gewassen lakens èn heel moe in dat bed liggen, beetje half kijkend naar sex and the city en dan voelen dat je het gevecht zal verliezen en er aan toegeven en zo goed en warm liggen en in slaap vallen mèt de wetenschap dat de volgende dag een vrije dag is!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dan nog net gedoucht in dat bed liggen en het plaatje is compleet.

   Verwijderen
 4. lekker een douche nemen na een klamme dag.....nu moet deze wel komen natuurlijk :-)en dat er daarna een zacht briesje staat zodat we heerlijk kunnen slapen
  lieve groet jenneke
  http://creaties-jenneke.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een heerlijk verwenbad nemen en niet gestoord worden door halfnaakte kinderen die erbij plonsen( ik kan het pas sinds een paar jaar, ze hebben eindelijk door dat ik eens graag alleen in dat bad lig).
  's morgens voor de drukte van een gezin even genieten van de stilte met een tasje koffie ( de geur, mmm), en een krantje of tijdschrift, me-time dus :-), alle verkeerslichten die meezitten, en mensen die je doorlaten of even hun hand opsteken als jij ze doorlaat, en ik kan nog wel even doorgaan.
  Bedankt voor de tip van die rommelmarkt, als ik me niet vergis is er in Hamme ook een, ik weet alleen de dag niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. toffe dingen allemaal, 't zijn inderdaad de kleine dingen die het 'm vaak doen!!
  Ik kan heel erg genieten van iets lekkers: een heerlijk stukje meloen, een kers, een stuk quiche, ... Ja, mijn humeur gaat voor een deel toch langs mijn maag. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn streven is te genieten van iedere dag, van alle kleine en grote momenten (zelfs de verdrietige) die voorbij komen. Lukt niet altijd, maar door het streven ben ik wel bewuster gaan leven. Door mijn dochtertje beleef ik alle verwonderingen van een kind opnieuw, de regendruppeltjes die dansen op het raam, de strepen in de lucht van een vliegtuig, de geur van pepermuntblad en de smaak van aardbeitjes uit eigen tuin.

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij mij is dat ook. En ik probeer Dennis die kleine dingen ook te laten zien. Te laten zien hoe mooi de wolken 's morgens kunnen zijn enzo.

   Verwijderen
 8. Ik kan genieten van de kleine berichtjes die ik op mijn blog mag ontvangen

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...