maandag 16 juli 2012

Holiday Give away #3

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik deze week weer een vraag. Tegen het einde van de vakantie ga ik nogal wat weten seg. Everything you say can and will be used against you. *boosaardige lach*

Wat ik graag wil weten, is hoeveel tijd jullie spenderen aan naaien, haken, knutselen... Want als ik het tempo zie waaraan sommige nieuwe creaties tevoorschijn toveren, lijkt het wel alsof jullie een legertje kabouters hebben die een handje (of naaldje) toesteken. En ik zou dan ook graag weten waar ge zo'n kaboutertjes kunt kopen. Ik zou ze wel kunnen gebruiken.

Naaien doe ik, nu in de vakantie, alleen maar 's avonds als alle grijpgrage handjes liggen te slapen. Als Dennis naar school gaat haal ik de machine soms al eens boven terwijl Iris slaapt. Als ge mijn tempo van productie in de gaten hebt gehouden, kunt ge wel uitrekenen dat ik niet elke avond zit te naaien.
Het gebeurt ook vaak dat ik op de klok kijk en het ineens 23u is en ik de avond op het internet heb doorgebracht. Pinterest en van die dingen.
En haken doe ik tussendoor. Soms zelfs terwijl ik aan het koken ben. Maar dan wel alleen als iedereen flink aan het spelen is. En als het gewoon aardappelen met groenten en vlees zijn, maar da's voor mij eigenlijk niet koken. Ik vind dat meer 'eten opwarmen'.


En de niet-handwerksters. Hoeveel me-time proberen jullie af te knabbelen en voor wat? Zo nieuwsgierig ben ik ook wel. 

Genoeg blablabla, nu de essentie. Het pakketje.

Ik stel u voor: het niet-bij-elkaar-passende-pakketje!
Een Tote bag, een Blom en een slippertje. Allemaal eigen makelij. Als ge het samen zou dragen en ik kom u tegen zou ik maar raar kijken. Maar apart is dat toch te doen hè.


23 opmerkingen:

 1. amaai de derde al... ik doe ook nu weer heel graag mee! Ik zou heel graag kunnen pronken met die tas!
  Nu het vakantie is, heb ik wat meer tijd om te haken en ook mijn nieuwe bezigheid naaien! Ik bak elke week wel iets en minstens 3 keer iets van brood, maar dat doet de bakmachine meestal voor me ;-)
  En meestal bij het 'tv kijken' (lees: kijken tussen de steken door...) haak ik verder...
  Groetjes Sofie en linkje gezet ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik haak ook vaak tijdens het tv-kijken en mijn vriend vraagt zich dan altijd af of ik wel kan volgen. Tuurlijk! Multi-tasken enzo.

   Verwijderen
 2. Ik denk dat ik als ik werk ik elke avond voor de tv ongeveer een uurtje echt haak. En soms ben ik ineens een weekend achter de naaimachine te vinden. Dan ros ik er ineens meerdere dingen achter elkaar uit, die al maanden in mijn hoofd rondhingen (zoals 3 jurken, 3 tasjes en een slinger)

  Ik bak trouwens zo'n 4 keer in de week volkorenbrood, waarbij de bakmachine alleen voor het mengen is. Het bakken gaat in een broodvorm in de oven.

  Nu ben ik thuis, en moet ik rust nemen, tja, wat ie er dan fijner dan een stukje haken bij een filmpje... dus is mijn tempo hoger!

  Ik heb heel lang een "loesje" poster hier hangen, omdat ik wel haak, maar een rommelig huis heb, met de tekst:"volgens mij zitten die kabouters 's nachts alleen maar te lanterfanten"

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik naai zelden als Yane thuis (of wakker) is. Een patroontje tekenen of stof knippen wel. Ik naai dus meestal als ze slapen is, bij een vriendinnetje spelen, bij oma logeren,... Of zoals vorige week was ze op sportkamp en had ik een zee van tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hey! Ik mis die kaboutertjes ook vaak hoor en wou dat er in een dag meer dan 24 uren zouden zijn om hobby's te combineren met een full-time job, 3 kids en een huis dat we wat aant opknappen zijn ... Ik naai (bijna) iedere woensdagavond bij de "tetterende tiretten" en vrijdagavond is sportavond voor manlief en dan heb ik ook meestal wel even tijd. Mijn probleem is dat als ik aan het stikken sla, ik de tijd meestal uit het oog verlies en weer hopen energie krijg, en daar moet mijn nachtrust soms helaas onder lijden :-(. Verder stik ik soms 's avonds maar zelden als de kindjes hier rondlopen (of 't is dat het héél dringend is ;-) ) maar dingen uittekenen of stof knippen doe ik soms ook wel overdag en natuurlijk in dat koppeke wordt er héél vaak aan volgende projectjes gedacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja dat wisselt per week, ik handwerk eigenlijk elke dag wel even 's middags en bijna altijd 's avonds maar ik heb geen kleine kindjes meer dus iets meer tijd en ik zit vanwege mijn knie-operatie nog in de ziektewet als ik straks weer aan het werk ben gaat alles weer in een langzamere versnelling ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja, wanneer knutsel en frutsel ik eigenlijk niet!
  Heel wisselend soms elke avond en soms een tijdje niet
  Zoals in de examenperiode , want dan heb ik het overdag op school zo vreselijk druk dat ik de energie niet kan opbrengen .
  Maar nu ik vakantie heb , kan ik weer wat meer doen al zijn overdag de kinderen wakker dus dan blijft het bij iets simpels wat ik zonder nadenken kan doen.
  Vaak op donderdag ochtend want dan heb ik het huis voor mij alleen en meestal ben ik 's avonds wat aan het haken of breien en ik knutsel ook veel met de kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ja ik denk dat er hier handige dames zijn die heel snel kunnen werken, bij mij gaat het heel wat minder snel blijkbaar. Ik teken meestal zowat tussendoor...dat kost me geen moeite. Het haken doe ik met pauzes want mijn handen/vingers doen er pijn van (hebben jullie dat ook)ik ben dan ook maar een beginner (als je mijn barbie-bikini's van 30 jaar geleden niet meetelt:-). Als ik alles bij elkaar tel heb ik toch dagen waar ik meer dan drie uur zit te prutsen en prullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mag ik weer meedoen? Tenslotte heb ik de eerste keer al gewonnen maar die tas..... echt geweldig mooi!!! Die kan ik dus niet laten schieten hè, dat snap je wel!
  Maar goed, ik besteed heel veel tijd aan het fröbelen. Ik ben sowieso 2 dagen in de week thuis en 's avonds en in het weekend ben ik ook altijd bezig.Is het niet met het bedenken van nieuwe maaksels dan is het wel met de uitvoering ervan. En als ik dan iets gedacht heb, dan moet het ook zo snel mogelijk klaar! Ik ben er wel eens voor uit mijn bed gegaan, zo graag wilde ik mijn idee zien "worden". Ik denk dat ik tussen de 4 en 8 uur per dag met mijn hobbies bezig ben. Ja, best wel veel en ja, het huishouden lijdt er wel eens onder maar ja, ik kan er niks aan doen hoor. Ik heb het gewoon nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Naaien, in periodes...soms ben ik dan niet te houden en naai ik van een hele avond en dan moet alles wijken...dan staan er manden vol was en daar word ik dan weer erg onrustig van. Nu heb ik een beetje naai-pauze...de kast hangt vol zomerrokjes en kleedjes maar ze draagt bijna elke dag warmere jeans en truitjes en all stars met dat pokkeweer en nu al herfstkledij beginnen naaien, da's me een brug te ver!!! Ik wil zomer!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke give away. Ik heb zelf geprobeerd zo'n slippertje te haken , maar dat is me tot nu toe niet gelukt. Dus wie weet kan ik hem bij jouw winnen. Dan je vraag. Sinds december gaan beide kinderen naar school dus knutsel ik meestal in die vrij uurtjes. Nadat ik als een wervelwind door het huis ben gegaan. Want creatief bezig zijn is veel leuker dan bijv. de douche schoonmaken. Het zijn dan meestal ook kleine projectjes waar ik aan werk. Enne mocht je nog aan die kaboutertjes kunnen komen, stuur hier dan ook maar een paar naartoe. Maar dan wel voor het huishouden, creatief bezig zijn vind ik zelf veel te leuk.

  Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Helaas ook hier geen kaboutertjes. Ik ben ook zo'n naai-leek dat ik om de haverklap hulp van iemand moet inroepen, wat een tijdje duurt, zodat naai-projecten altijd ontzettend lang aanslepen... De zomer is al bijna voorbij (of nooit geweest?) en mijn rok is nog niet klaar!! Aan mijn kleedje moet ik nog beginnen... Gelukkig is het huishouden op de moment toch een beetje aan de kant ;-)
  Maar met een peuter die 's ochtends graag om 5u30 à 6u opstaat, lig ik 's avonds ook graag ten laatste om 22u in mijn bed (zeker nu met de vermoeidheid van de zwangerschap). Dus veel me-time blijft er niet over. Die spendeer ik ook graag aan het bijhouden van hun fotoboeken of aan het spelen van een spel. Helaas zit ik ook wat te veel aan de computer, zoals nu dus ;-)
  Ik heb al eens gewonnen en doe deze keer niet mee aan de give-away; ik wou gewoon ook graag mijn commentaar kwijt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, ik vraag me ook af hoe al die geweldig leuke eigen creaties toch zo rijkelijk vloeien!
  Ik krijg er wel veel inspiratie van, maar bij gebrek aan techniek haak ik vaak snel af. Ook die mooie tassen van jou maak ik niet na! (Toch maar eens een naaicursus volgen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. hey, ik doe niet mee met de give-away hoor, maar wil wel antwoorden
  ten eerste: als ge wat grotere kinderen hebt, dan heb je gelukkig meer tijd! vanaf de lagere school betert het
  zelf heb ik dit jaar halftijds gewerkt, in het onderwijs!!! dus heel veeeeeeeeeeeeeeel tijd, ik doe dat wel altijd in periodes: ofwel breien, of haken,of scrappen, of naaien, of patchwork of borduren,... in de vakantie of met dat halftijds werken, kon er gerust eens een hele middag of zelfs twee per week af
  op zondag probeer ik ook veel te doen
  maar 't zal in september weer anders zijn, terug voltijds werken
  ik ken dat, tegen 9 uur (in het beste geval) plof ik dan in de zetel
  iets gelijk haken of breien gaat dan nog, omdat ge dan niet veel moet bovenhalen, maar naaien of scrappen, waar ge eerst alle spulletjes voor nodig hebt + inspiratie, dat zal weer moeten wachten tot de vakanties

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik vraag me soms ook weleens af hoe anderen dat allemaal doen. Die hebben een productie....
  Maar ik heb me er inmiddels bij neergelegd dat ik nogal traag ben met het maken van dingen.
  Hoeveel tijd ik eraan besteed weet ik eigenlijk niet. Soms teveel en soms te weinig. ;-)
  Ik vind dat je leuke dingen hebt gemaakt, dus ik wil ook heel graag iets winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In de vakantie kom 'k hier bijna (of nog helemaal niet) aan naaien toe.
  Haken doe ik af en toe 's avonds voor tv, of overdag aan tafel als ze flink aan 't spelen zijn.
  En alles is nu een beetje en dan een beetje (of 't blijft dan liggen).

  En ik doe graag mee met de give-away

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik wil ook graag meedoen! Hier moet ik tijd stelen: als de kids in bad zitten of tv aan het kijken zijn (weinig educatief, maar ja, met zo'n weer! En als ik dan eindelijk tijd kan stelen zie ik de hele lichaamstaal van mijn wederhelft als hij die machine hoort stikken... (die dan denkt: is dit nu de moment om daar mee bezig te zijn?)
  Maar ik trek mij dat lekker niet aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hallo
  Graag wil ik meedoen.
  Zelf haak ik als het even er tussendoor kan.
  Ga graag voor de tas.

  Groetjes
  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Hey,

  Leuke blog, leuke werkjes... Mijn me-time is vooral op woensdagvoormiddag (en dat is dan ook de reden dat er regelmatig fastfood op tafel staat die midddag). Naaien, borduren en haken zijn de dingen die hier regelmatig gedaan worden, haken vooral in de zomer, omdat je haakspullen makkelijker in een tas kan gooien dan een naaimachine.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik doe graag mee ... vraag me soms ook af wanneer jullie dat allemaal doen... ik weet van mezelf dat ik veel tijd in orde en poetsen steek misschien wel te veel... ga in september naaicursus volgen en heb me voorgenomen minder te poetsen!

  Het is nu te mooi weer maar dit kom ik straks allemaal lezen zeker weten!
  Ga je volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik volg je al maar bij sommige gaat dat via mail is gemakkelijker dan zie je ieder nieuw bericht dat er komt... ben hier via andere blog terecht gekomen!
  kan me hieronder aanmelden via mail zie ik net raar bij Katja (Yane) haar blog staat dat volgen anders... bij haar krijg ik telkens ze iets plaatst een mail!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...