zondag 8 juli 2012

Mijn vakantiegevoel II

Voor mijn vakantiegevoel van deze week neem ik u mee terug in de tijd. Way back in time! Allee, zo 'way' is het nu ook weer niet. We gaan terug naar mijn kindertijd. Een schone tijd. 
Mijn herinneringen aan vroeger zijn er vaak over de vakantie. Of over dingen die we in het weekend deden als het warm was. Of dingen die we deden die eigenlijk niet mochten.

Mijn zus en ik

Ik weet nog goed dat mijn moeder (ze was huisvrouw) eens briefjes had gemaakt met opdrachten op die ze in de tuin verstopte. Daar stond dan bijvoorbeeld op: zoek 5 verschillende bloemen, hoeveel ramen telt ons huis,... Wij (mijn 2 zussen, broer en ik) moesten die dan zoeken en de opdrachtjes oplossen. We waren er een tijdje zoet mee (slim van haar toch) en tegen dat wij alles gevonden en opgelost hadden, had zij pannenkoeken of zo gemaakt. Wij hadden onze bezigheid en zij kon op haar gemak pannenkoeken bakken. 

Vlnr: mijn moeke, mijn neef, mijn broer en onze buurjongen
 Mijn zussen en ik waren ook vaak zoet met het maken van koffie en thee. We trokken blaadjes van de hazelaars, lieten die even in water weken en hadden thee. Koffie maakten we door het as van de kolen (voor de stoof) in water te roeren. Lekker dat dat was!

Mezelve
Nog eentje. Ik denk dat we bijna elk jaar een zwembadje hadden, met 4 'rustige' kinderen ziet dat af hè. En de spelletjes die we dan speelden waren om het origineelst. We hadden eens een zwembad in een soort 8-vorm. De bedoeling was toen om handdoeken (die eigenlijk dienden om ons af te drogen) van de ene kant naar de andere kant te gooien. De andere raken was het onderliggende doel. Plezier dat wij hadden...
En zo'n natte handdoek op uw lijf doet nog deugd hoor, zeker bij 30°C.

Spelen tussen de kolen. 
Wij hadden nooit het modernste of nieuwste speelgoed, maar we hebben ons rot geamuseerd. Water, zand en een moeder die veel kon verdragen, meer hadden wij niet nodig.
(geen paniek, wij hadden alles wat we nodig hadden hoor :))

Neem ook eens een kijkje bij Katja (@Jane), Kris, BoomieDe LibbrechtsMiss creatuurtjeSweet sienna hopeit's miekKaatjes verhaaltjes SamVilla speelmamaSa leafMama EliseTazke.

12 opmerkingen:

 1. Ik denk dat het bij mij niet veel anders was, en het voelt goed zoals het was, het is ook niet het materiele dat telt maar alles wat met liefde gedaan is en dat straalt je verhaal uit, ook de vrijheid om te mogen ontdekken, om je vuil te maken om kind te zijn, roept mooie momenten op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nostalgie wat heerlijk,

  groetjes joke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger hadden we inderdaad veel minder, ik heb ook nog in een plastieken kuip gezeten dat diende als zwembadje en ja we amuseerden ons rot.Leuke foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. echt super leuk die oude foto's! die goeie ouwe tijd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. allemaal schoons om te koesteren!
  liefs, mimi xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk die foto's uit de oude doos! Hier maken de kinderen steeds soep ipv thee ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een heerlijke vakantie herinneringen :)
  Groetjes, mede 'vakantiegevoelster' Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk dit stukje. De sfeer van de foto's brengt mij ook weer even terug naar toen ik klein was.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooooh, zo gezellig zeg, pure nostalgie, heerlijk!! Ik heb gisteren ook in mijn oude fotoboeken zitten bladeren, mooi hè :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...