woensdag 1 februari 2017

Cadeautjes voor meisjes

Tijdens mijn examens afgelopen maand, schiep ik bij wijze van pauze een beetje orde in mijn stoffenkast. Toch in de katoentjes. Ik sorteerde wat ik echt nog wou houden, stoffen om te verkopen en stoffen om iets van te maken als verjaardagscadeau (voor een zoveelste feestje in dezelfde binnenspeeltuin).

Tijdens sommige pauzes nadien knipte en naaide ik beetje per beetje verder aan verjaardagscadeau's. Ik wist eerst niet goed wat maken, waar zijn andere 5- en 8-jarigen nog blij mee? Ik ging ten rade bij naaiende vriendinnen (aka de gestikte wijven) en kreeg zo wat idee├źn.Vandaag de eerste twee setjes. 't Is dat we een kleine voorraad aanleggen he. Zodat ik last minute toch niet naar een niet nader genoemde speelgoedwinkel om een cadeaubon moet. Je kent dat he...Een setje met een toilettas en haarspeldzakje (een voor mij nieuwe handleiding). Aangevuld met wat washitape, haarspeldjes (uiteraard), leuke elastiekjes, een boekje... Voldoende om een meisje blij te maken denk ik zo.


De stof zijn restjes van eerder gemaakte naaisels. Je herkent misschien een van mijn favoriete naaisels. De stof met vogels is een restje van dit. En aan de datum van de post bij dit rokje te zien ligt de roze stof hier ook al een jaartje twee jaar. Tijd dat dat restje verwerkt raakte, oeps...

Te kleine steek bij het topstitchen van de rits, ik weet het... Maar wie let daar nu op, behalve jullie ;)

Oke, het is niet het meest originele cadeau, maar de stoffen geraken op. En misschien heb je zoals ik die handleiding voor dat haarspeldzakje ook ontdekt.

7 opmerkingen:

 1. Ach, zo fris, ik krijg er echt al een lentegevoel bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dat toch een super origineel cadeau! Zeker voor een binnenspeeltuinfeest :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is lang geleden dat het nog eens iets anders was. Ben ik blij dat ik daar niet de hele namiddag hoef te blijven. :D

   Verwijderen
 3. Zo'n vrolijke stofjes! Tovert ongetwijfeld meteen een glimlach op die gezichtjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk idee. Ik ga dat ook eens doen. Ook ideaal als restjes verwerking!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Slim zo een voorraad kadootjes, nog een tip : zo n zorgenvreterkes, zie bij kadhetjes, daar zijn de kinderen ook zot van !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...