dinsdag 1 oktober 2013

Voor een toffe tante

Eigenlijk zou er zoiets moeten ingevoerd worden als een nationale Tante- of Nonkeldag. Want er is moeder- en vaderdag en meters en peters worden gevierd met nieuwjaar. Terwijl ge ook een tante of nonkel kunt hebben die veel voor u betekent (heeft).
Zoals daar is, mijn Antilleke. Ze noemt zo niet echt, duh. Het komt van tante Hilde, dat werd dan tante Hildeke en dan ineens 'hee, Antilleke!'. En zo geschiedde.

Maar langs de andere kant zou zo'n nieuwe vier-uw-familieliddag misschien weer leiden tot hypocriete bezoekjes 'omdat het moet of hoort'. Dus laten we ze gewoon maar eens verrassen, op een dag naar keuze. Vandaag bijvoorbeeld.
Antilleke verdient dus eens iets. Niet alleen omdat ze een Ć¼bertoffe tante is, ook omdat ze een paar weken geleden een ongeluk gehad heeft met haar fiets waardoor haar schouder ontwricht was.
Dus maakte ik voor haar de Syriƫtas. Een heel aangenaam patroon om mee te werken, vond ik. Alleen zijn er nog een paar dingen in mijn uitvoering die beter kunnen.
Da's eigenlijk wel iets raar. Toen ik net begon te naaien, stak het allemaal zo nauw niet. Een beetje scheef gestikt maakte voor mij niet uit. Maar nu ik al wat langer bezig ben, is er altijd wel iets dat beter zou kunnen volgende keer.
Voor de buitenkant gebruikte ik gabardine van bij Stoffen van Leuven. En voor de voering nam ik een mooie stof van bij Onlinestoffen. Die laatste gebruikte ik ook al eens voor een ander cadeau.

8 opmerkingen:

 1. Supermooi met die bloemetjes die komen piepen !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Antilleke gaat hier zo blij mee zijn! Ik denk dat gij haar favoriete nichtje wordt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. maar Sarah, uw tassen zijn ongelofelijk prachtig!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed bezig, ik blijf maar hangen in de eenvoudige omkeerbare tas...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zie niet wat je nog kan verbeteren hoor! Heel mooie tas en ze wordt nog mooier door de mooie gedachte erachter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, hoe tof is dat wel niet! Super lief van je, ze zal content zijn!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...