woensdag 30 oktober 2013

Jacobbroek met appeltjes

Wanneer het winderig en kouder wordt, kijk ik de kasten van Dennis en Iris na om te zien wat er tekort is aan kleren voor het volgende seizoen. Bij Iris waren dat broeken, een stuk of twee. De eerste passeerde hier een kleine maand geleden. En nu mag nummer twee zijn intrede doen.

Ik was van plan om een Jacobbroek te maken. Omdat die pas vanaf maat 92 begint, twijfelde ik toch even. Mevrouw Iris meet namelijk 'nog maar' 86cm dus broeken in maat 92 zijn meestal en te lang en te breed. Ze zijn ook meestal voorzien op pamperkontjes. Waardoor die broeken te groot lijken wanneer daar een kind inzit dat geen pamper meer draagt. Zoals Iris dus.Dus ik mat het hele kind en riskeerde het om de broek te maken. Was ze te groot, kon ze er nog altijd in groeien. Ik kortte ze 3 cm in en na een pasbeurt was de broek goedgekeurd. Ze pastte. Hoera!

Da's een toffe, die Iris.

Het was de eerste keer dat ik de broek alleen maakte, zonder back-up en zonder haar gesofisticeerde machine. De koudwatervrees was nergens voor nodig. Mijn Toyotaake deed wat hij moest doen en er was een happy end.De blauwe stof is gabardine (maar ik weet niet meer waar ik hem bestelde, mijn excuses). Achteraf vind ik hem toch net iets te dun voor een broek die vooral in de koudere maanden gedragen zal worden. Dan doen we er, in ijzige tijden, maar een kousenbroek onder aan.
De appeltjes zijn een overschotje van deze tas die ik kocht bij Vanmarieke.


14 opmerkingen:

 1. leuk !!! hier ook een smal 2.5 jarige van 89 cm zonder pamperpoep durfde hem niet maken omdat ik dus ook dacht dat hij veel te breed ging zijn maar je hebt me overtuigd volgende week (als ze op school zit) vlieg ik erin en vullen we de kleerkast een beetje ;) misschient wagen we ons aan een gevoerde versie in ribfluweel maar eerst mogen de rode gabardine en de donkerblauwe jeans eraan geloven :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Iris heeft er weer een heel leuk broekje bij. De appeltjes maken het echt tof! Super gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die blijft superschattig in dat maatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk. Waar vind ik het patroon? Die vind ik nl ook leuk voor mijn boys, met naburig of zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Babyrib bedoel ik...autocorrectie grr

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Met gewoon 3cm ingekort kom je er? En heb je aan de bovenkant van de pope iets gedaan? Omdat ik op verschillende sites/blogs las van bouwvakkersspleten enzo?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij haar broek heb ik aan de bovenkant niets verandert, maar ze heeft hem ook alleen aangehad voor de foto. :p Bij Dennis zag ik nadien inderdaad ook een bouwvakkersspleet. Maar blijkbaar kan het opgelost worden door de achterkant te verhogen.

   Verwijderen
 7. Die is leuk geworden!
  grtjs, Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt leuk gedaan. Het staat je dochter super en de combinatie van het blauw met de appeltjes vind ik geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...