vrijdag 20 september 2013

Banaan-pecanmuffins

Normaal gezien ben ik geen fan van banaan in cake of taart. Zo deed ik deze week al eens een poging om een cake te maken met banaan, chocolade en noten. Maar die kon mij niet bekoren.
Wat ik vandaag ineens flanste, daar ben ik wel fan van. En daarom deel ik dus graag het recept. Simpel en lekker, meer moet dat niet zijn.



Wat hebben we nodig voor ongeveer 8 stuks:
- 150g bloem
- 1 1/2tl bakpoeder
- mespunt zout
- 70g lichtbruine basterdsuiker (kinnekessuiker dus)
- 115g grof gehakte pecannoten
- 2 rijpe, geplette bananen
- 5el melk
- 2el gesmolten boter
- 1 groot ei
- 1/2tl vanille-extract

Wat doen we daarmee:
- verwarm uw oven op 190°C zodat hij voorverwarmd is tegen dat ge klaar bent
- bekleed een muffinvorm met papieren vormpjes. Hebt ge dat niet, zet dan 8 dubbele papieren vormpjes op een bakplaat. Dubbel want dan zakken ze niet open.
- zeef bloem, bakpoeder en zout in een kom
- voeg suiker en noten toe en schep alles goed dooreen
- roer de geplette bananen, melk, het ei en het vanille-extract in een aparte kom door elkaar
- voeg het mengsel bij de droge ingrediƫnten en schep kort door elkaar
- verdeel het beslag over de papieren vormen en bak 20-25 minuten, of tot ze gerezen en goudbruin zijn.
- haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.



Laat het u smaken!
Het recept komt uit Simpelweg lekker: Muffins. 

5 opmerkingen:

  1. mmmmh, kan niet slecht zijn!
    Ik vind jouw blog echt leuk om te lezen, daarom kreeg je op mijn blog ook de "liebster award" :-)
    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Simpel en lekker, daar ben ik fan van en bananen lust ik ook. Je gerechtje staat hier dus ge-bookmarked!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Allez, ik vind banaan fantastisch in cake en taart! Maar ze moeten wel bijna zwart zijn :)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker! Bedankt voor het delen.

    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...