maandag 29 februari 2016

Hoe zit het nu met die 30 dingen - deel 1

Ik moet eerlijk bekennen dat, nadat ik die blogpost het wereldwijdeweb ingestuurd had, ik dacht dat het niet zou lukken, die 30 dingen. Ik raakte een beetje overweldigd. Maar na een paar dagen bleek gewoon dat ik eigenlijk mijn levensstijl moest aanpassen. In plaats van 's avonds in de zetel te ploffen en te netflixen, moest ik maar weer gewoon doen zoals ik het het liefste heb. 's Avonds wat actiever zijn en nog veel doen. Want ik ben eigenlijk een avondmens. 's Avonds nog koekjes of taart bakken, geen probleem. Ik herinner mij zelfs dat ik eens om 22u de vloer nog stond te schuren. Maar daartegenover wilt het dan ook wel zeggen dat ik ab-so-luut geen ochtendmens ben. Ochtendhumeur check!

Dus. Die 30 dingen. Toen ik reacties van mensen las à la 'Amai, er zitten een paar ambitieuze tussen' of 'Vrouw! Dat wordt daar een druk jaar, ik krijg er al stress van in uw plek.', dan vond ik dat mijn lijst eigenlijk wel nog meevalt. Niet alle dingen hoeven perfect he. Een muziekinstrument leren spelen gaat om het léren spelen, niet dat ik in één of andere chique zaal een concert ga geven. Hahaha, stel u voor!
Maar toch, ik ga mijn bezigheid hebben. Daarover ga ik niet liegen. Eens zien wat er tot nu toe al veranderd is aan mijn lijst.

1. Schaatsen
Deze hou ik voor de herfst of winter van 2016. Dat ik tegen het einde van het jaar ook nog iets te schrappen heb he.

2. Dansen in de regen 
Dansen in de regen doe ik het liefst op een regenachtige zomerdag. Met andere woorden, wanneer er geen gure wind waait en mijn neus er niet afvriest.

3. Een reisje naar Engeland met mijn zus
Voor die reis naar Engeland zijn nog geen plannen gemaakt. Maar ik kijk er wel naar uit.

4. Minstens 15 boeken lezen
Al één boek gelezen, maar de waw-factor was er niet echt. Ik was erin begonnen, had het een kans gegeven en ik was toen al te ver om te stoppen. Ik las het dus maar uit. En ik denk dat ik het eens weggeef. Ik kocht het tijdens de jaarlijkse boekenverkoop van onze bib dus zo'n groot verlies is het niet. (Achter de schermen - Kate Atkinson)

5. Alleen naar de cinema gaan
We gingen wel al naar de cinema, Iris haar eerste keer. Naar 'Helden van de zee'. Maar alleen ging ik nog niet. Ik wil dat precies opsparen voor een bijzondere film. Maar dat hoeft niet. Ik kan ook gewoon naar meer films alleen gaan (aha-erlebnis!). 


Als ze zelf hun kleren kiezen. :D

6. Iemand een taart in het gezicht gooien (mihihihi... be prepared)
Aha! Die taart. Ik weet al perfect wie mijn slachtoffer gaat zijn, wanneer en hoe ik het ga doen. Mijn plan is gesmeed! Ik moet alleen nog wachten op hét moment. En een handlanger vinden die filmt of foto's maakt. Uiteraard!

7. 10 km lopen
Dat lopen he, ik was daar zo goed mee bezig. Maar toen stopte het ineens. Ik kon 5km aan 1 stuk lopen en mijn hoofd vond dat precies genoeg. Sindsdien ben ik niet meer gaan lopen. Erg he. Maar ik moest ook meer uren werken in de voormiddag en ik ging meestal lopen zodra ik de kinderen had afgezet op school. Dan had ik 's morgens al het gevoel van iets bereikt te hebben. Lame excuse, I know. Maar ik ga mij herpakken, ik beloof het. 

8. Minstens 1 keer per week bloggen 
Fail! Dat is dus al niet gelukt. Maar zal ik het goedmaken met 3 blogposts deze week? Ik kan alleen maar zorgen dat het vanaf nu wel lukt. Ik zeg altijd tegen mijn kinderen 'zo lang je maar uw best doet'.

9. Gezondere tussendoortjes eten
Daar moet ik iets aan veranderen. Organisatorisch, in onze keuken. Ik leg het u uit. Als ik van onze living naar de keuken ga, passeer ik eerst aan 'de koekenkast'. Daar hou ik meestal al halt wanneer ik een goestingske/een hongerke heb. Voor het fruit en de noten moet ik een paar meter verder stappen maar tegen dan is het kwaad al geschiedt, dan zit er al iets ongezonds in mijn mond.
Ik ga een reorganisatie in onze keuken moeten doen zodat ik eerst langs de gezonde dingen passeer en de ongezonde wat verder moet gaan zoeken (en neen, ik ga dan ook niet stiekem een omweg nemen langs de ongezonde tussendoortjes, ik zie het u denken). Het is niet dat we geen fruit hebben, ik geef gewoon toe dat ik soms liever lui dan moe ben (aha-erlebnis 2!). 

update: Nadat ik dit bericht geschreven had, vatte ik direct de koe bij de hoorns en verzette het fruit. Ik ga nog op zoek naar iets moois om de noten in te doen en dan is het perfect goed genoeg.
10.Een obstacle run meedoen
Dat komt in orde. Is het niet de eerstvolgende in de buurt, dan is het die erna. Ik hou u op de hoogte.

Stay tuned voor het vervolg van mij update!

3 opmerkingen:

  1. De koekenkast, the evil! Mocht ik dat hebben, ik zou er ook vaak niet kunnen passeren zonder er iets uit mee te pikken. Dus heb ik dat gewoon niet. Zelfbescherming, dus.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reacties
    1. Aha, van bij Action. Wel al van een tijdje geleden, dus ik weet niet of ze die nog gaan hebben nu.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...