vrijdag 6 november 2015

Help wanted - naaikamersgewijs

Ik maakte met mijzelf een deal. Tegen eind november wil ik mijn (naai)kamertje klaar hebben. Niet dat alle andere kamers al in orde zijn, maar ik ken dat... dat wordt dan weer uitgesteld naar één van de laatste dingen. Wat niet handig zou zijn.

Dit zou ideaal zijn, niet?

Iedereen die verbouwd, kent dat wel. Je gebruikt tijdelijk een kamer/plek voor iets anders omdat er eerst nog iets anders in orde moet gebracht worden. Maar voordat dat kan gebeuren, moeten er hier of daar nog dingen afgewerkt worden. De meest onlogisch uitziende volgordes kom je tegen tijdens het verbouwen. Soms frustrerend, maar je wordt er wel inventief door.

Dat mijn naaikamer in orde is, zou betekenen dat al mijn naaigerief naar daar kan. De helft van de blauwe geschilderde kast kan verhuizen naar boven. Die kast zijn we toch trouwens beu en eigenlijk is ze zo handig niet. Maar voorlopig moet ze nog even dienst doen.
En nadien begint het geschuif met andere kasten. Och... ik zal blij zijn als al die tijdelijke oplossingen gepasseerd zijn.


De deur moet dus ook nog verder geschilderd worden.

Die gyproplaat moet er nog uit, maar dat kon ik niet alleen. Ik heb geen pudding in mijn armen, maar zo sterk ben ik niet.

Maar ik had uw hulp nodig voor mijn naaikamer. Daar kwam ik voor.
Ik verzamelde op mijn Pinterestbord al wat ideeën, rekening houdend met de kleine afmetingen van mijn kamertje. Waar ik hélemaal niet over ga klagen. Ik ben heel blij met mijn eigen plekje.

Het lijkt alsof er oplossingen zijn die ik niet zie. Misschien omdat ik er zo dicht op zit. Laat in uw reactie dus maar dingen na waarvan jullie denken dat ze handig zijn. Of links naar leuke pinterestborden, blogposts...
Of wat ik best niet doet, uit ondervinding enzo.
Er zijn wel een paar dingen die belangrijk zijn om rekening mee te houden (voor u of voor mij):
- niet aan elke muur kunnen kasten of rekken gehangen worden omdat het gyproc-muren zijn
- in dit kamertje maak ik meestal de foto's voor deze blogpost, door al het wit in de kamer wordt het licht mooi weerspiegeld. 's Avonds heb ik daar het mooiste licht. Dus een stuk muur waar niks staat om foto's te maken zou handig zijn. (de foto's hier boven bewerkte ik niet en zijn op een donker moment getrokken)
- ik had graag kunnen naaien met zicht naar buiten. Of toch niet direct naar een muur. Om soms gewoon ook eens beetje te kunnen dagdromen.
- de afmetingen zijn 215 op 285cm. Niet groot, maar ik ga er wel iets in kwijt kunnen.

En terwijl jullie aan het denken gaan, ga ik wat decoratie beginnen zoeken. Het moet daar toch ook gezellig worden he.

10 opmerkingen:

 1. Het is zo leuk om mee binnen te kijken in de naaikamer van iemand anders! Dat maakt mij altijd enthousiast. Ik ben ook heel enthousiast over de blauwe kast van jullie. Als jullie die eens van de hand doen, dan hoor ik het wel :)

  Nu, mijn naaikamer is ook niet zo gigantisch groot, maar wel super gezellig. Ik heb een tafel in het midden gezet, dus met de korte kant onder het dakraam. Dit omdat ik dan langs beide kanten aan de tafel kan zitten om aan de ene kant mijn naaimachine te zetten en aan de andere kant mijn overlock. Langs beide kanten staat ook een stoel. Soms is dat daar dus een serieus over en weer gedans! ☺️
  Ik heb verder ook een oude kast, geërfd van mijn ouders, waar ik mijn stofjes in bewaar. Ik heb aan de kant nog een hoge tafel waar ik stofjes knip.

  Om een idee te krijgen van mijn naaikamer moet je eens kijken op mijn blog www.fabrikhandmade.blogspot.be
  Maar daar heb ik meer een rondleiding in ons huis dan puur gefocust op mijn naaikamer.

  Allé, dit is al een lang bericht geworden! Haha! Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ga hier gewoon schaamteloos meevolgen voor die tips enzo haha :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op de muur "met niks om foto's te trekken" bovenaan wel een aantal haakjes voorzien bovenaan zodat je er (verwijderbare) deco kan hangen of styling voor je foto's. Het is zonde om bij zo'n maagdelijke muur gaatje te moeten prikken nietwaar.

  enkele ideetjes:
  - een grote /brede tafel om te knippen en je machine(s) te zetten. eventueel zo eentje met een uitklapbaar/schuifbaar deel om te knippen en een stevige basis voor je machines.
  - rolkastjes (met garen, kopen, scharen, linten, ...) om onder de tafel te parkeren als je ze niet gebruikt. Dan ziet de kamer er kweet niet hoe georganiseerd uit als je niet bezig bent en als je wel bezig bent, rol je alles wat je nodig hebt in de buurt.
  - voorzie een kast die groot genoeg is: zowel patronen als stofjes vermenigvuldigen terwijl je even niet kijkt ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Man, man, van een eigen naaikamertje kan ik alleen maar dromen. Alle kamers in ons huis zijn bezet, de zonen zijn dan wel al 18 en 20 jaar, maar ik zit met plezier nog wel enkele jaren in mijn living dan ik ze al zou moeten missen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk, start from scratch! Wat ikzelf zou doen: op pakweg 1m van het raam zet je een tafel, met de korte kant tegen de lange muur van 285 cm. Aan weerszijden zou ik werken met allemaal gelijke lage kasten of rekjes. Zo krijg je een soort schiereiland. Aan dat schiereiland kan je met zicht naar buiten werken en knippen. Die lage kastjes zijn ideaal voor een sfeerlampje, je maaksels te fotograferen of gewoon leuke spulletjes te zetten. Van die rolwagentjes zijn top top top

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tof, tof, tof! Ik zou alvast een werktablet voorzien over de hele breedte van de kamer, tegen de muur met het raam dus. Laat het eventueel op maat maken, met gaten bovenin voor de bedrading van je machines. Eronder kan dan links eventueel al een ladekast voor wat kleiner naaigerief. Aan je witte fotomuur zeker een hakje voorzien om iets aan op te hangen! Moest het lukken qua ruimte: een hogere kniptafel is fijner voor je rug. Ik gebruikte een keukeneiland van ikea (Stenstorp), mijn beste investering!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ikzelf naai aan een vrijstaande tafel en ik werk aan alle kanten en neem de hele tafel in beslag, dan zijn rolwagentjes met je schaar, speldjes enzovoort superhandig. Ik heb 2 bomvolle Raskog-karretjes van Ikea. Een aanrader! O ja, logischerwijs staan de kasten/rekjes tegen de linkermuur (bekeken vanuit het standpunt als je de kamer binnenkomt). Ik zou t wel weten :-). Good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lange tafel en veel kasten ...want er komt altijd maar rommel bij!
  magneetbord vind ik ook leuk voor ideekes en foto's en tekeningen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet het mijne ook pimpel, dus ik lees hier mee! Ik onthoud alvast, naaitafel bij het raam (is nu niet zo) en véééél kasten!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...