maandag 30 november 2015

Een kleedje en een inzicht

Ik had eigenlijk een heel ander begin in mijn hoofd voor deze blogpost. (Iets over een gestikte wijvendag waar ik beter dingen naai die ik gewoon ben zodat ik mij niet teveel moet proberen concentreren in het gekakel en gelach). Maar door iets wat Iris gisteren zei, begin ik daarmee.Terwijl ik foto's voor deze blogpost nam, vroeg ik haar of ze 'eindelijk eens normaal kon staan?'.
Ze antwoordde: 'Maar voor mij is het zó normaal, mama'.
En eigenlijk heeft ze wel gelijk. De manier waarop ik haar op de foto wil krijgen, is voor haar  onnatuurlijk. Denk ik toch.
Stilstaan, niet bewegen ('Want dan hebben we spokenfoto's, hè Iris'), niet praten zijn dingen die niet in haar woordenboek staan. Hoe anderen foto's kunnen maken die precies recht uit één of ander modemagazine komen, ik weet het niet hoor. En dat al die kinderen rustig zijn van karakter, dat geloof ik niet. Dus bij deze is dit de blog met de spontane foto's. Ha!

Zoals daar zijn: de olifant en de pinguïn.
Om terug te keren naar mijn eerste idee... Op de gestikte wijvendag een paar weken geleden was ik helemaal niet voorbereid zoals ik zou willen en zoals ik normaal ben. Ik had thuis wat stof uit de kast getrokken en wat patroontjes meegepakt, maar eigenlijk zonder deftig plan. Ik zie het daar wel, dacht ik.
Ik knipte daar een Tinny-kleedje maar ik had geen paspel mee (ik zei toch al dat ik onvoorbereid vertrok) dus daar kon ik niet mee verder. Dat zou ik nadien thuis wel afwerken. Niet dat ik er ondertussen al aan verder deed, maar dat loopt niet weg zoiets.Voor een eenvoudig kleedje met een rimpelrok had ik wel alles mee. Er is ook niet zo heel erg veel nodig bij zo'n kleedje. Stof en een rits, that's it. Op de zoom na knipte en naaide ik het kleedje die dag. De zoom werkte ik thuis, na een pasbeurt, verder af. Voor de voering koos ik oranje. Dat geeft toch iets extra aan zo'n eenvoudig kleedje. De onderrok werkte ik af met een sierstiksel. Al had dat in een opvallende kleur gemogen, maar zoiets torn ik niet meer los.
14 opmerkingen:

 1. Zalig stofje! Hier helpen attributen wel eens bij het fotograferen en heel veel foto's maken, waar dan uiteindelijk 5 goeie tussen zitten ofzo :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik eens wat attributen gebruiken. Da's misschien ook minder saai voor haar. :D

   Verwijderen
 2. Mooi gemaakt! Groot gelijk heeft die dochter van jou. Ik ben fan van de pinguïnpose. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar instructies van Dennis, die stond achter mij te tonen hoe ze kon staan. :)

   Verwijderen
 3. Hier ook een groot hartje voor de pinguïn-foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier ook een groot hartje voor de pinguïn-foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig... die discussies komen overal voor bij. Bloggers dénk ik :)
  Heel leuk... toffe kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ZALIGE foto's en zo herkenbaar! En een leuk kleedje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Liv is op fotovlak een heerlijk kind: ik laat haar meestal gewoon spelen en klik dan driehonderd keer, maar even graag poseert ze, zo lang het maar een lange uitstap van wij samen is :) Dit weekend had ik drie kids voor mijn lens, en toen was ik toch blij om mijn spiegelreflex met korte sluitertijd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hmm... een uitstap. Da's nog een idee. Een beetje quality-time voor ons tweetjes terwijl.

   Verwijderen
 8. Mooi kleedje! En zalig die pinguïn! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. zoveel mooier om naar te kijken... een echt spelend kind! hier word ik nu echt blij van. Dank je wel Iris.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dreigen ! zuchten ! vanalles beloven ! boos worden ! of misschien beloven dat als ze flink meewerken het dan des te sneller terug gedaan is :-) (ik denk dat ik van geluk mag spreken als mijn kinderen ondertussen nog niet schizofreen geworden zijn) ... Onderhandelen met tieners, het is ook niet van de poes hoor ! :-)
  Enne ... jouw meid zit toch mooi netje braaf stil een leuk boekje te lezen in haar prachtige jurk ... wat wil je nog meer ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind de foto's geweldig! Want inderdaad, kinderen zijn niet allemaal braaf, en zitten niet mooi stil met hun prachtige jurkjes aan. Ze moeten erin bewegen! Top!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...