woensdag 7 oktober 2015

Verborgen blingbling

Meestal gaat het zo: ik naai iets in een stofje dat ik mooi vind. Ik kijk in één van de kinderen hun kast en merk dat ze niets hebben om erbij aan te doen. Dan 'moet' ik op zoek naar iets bijpassend en dat is dan meestal niet te vinden op het moment dat ik het zoekt.
Deze keer ging het andersom. En volgens mij is die manier minder stressy.


Iris had dus een truitje in haar kast, dat ze meestal met een zwart tule rokjes droeg. Maar dat werd echt te kort. Dus had ze iets anders nodig om haar benen warm te houden. Dat het ook nog zwierig en leuk is, is mooi meegenomen. Een waardige opvolger voor dat schattige zwarte rokje.


Ik maakte een zwierige rok uit een zachte double gauze die ik ook voor het mix&match-hemd gebruikte. Ooit zei (of dacht) ik eens dat ik nooit matching outfits zou maken. Onbedoeld is dit er nu toch één geworden, met dat hemd van Dennis erbij. Maar ach, de stof moet toch ergens voor gebruikt worden. Kunnen ze het meteen ook aandoen op een familiefeest binnenkort.
De rok is twee stofbreedtes aan elkaar. Gerimpeld, met de dansende dochter in het achterhoofd. Ik naaide er een tailleband aan, met achteraan knopenelastiek. Hij kan dus nog lang mee.
Als voering koos ik voor effen donkergrijze stof met waaraan ik gouden biais naaide.
In het truitje is wat gouden blingbling te zien, dus dat moest zeker terugkomen in het rokje. Maar ook weer niet te opvallend zodat het met andere dingen te combineren is. Een onverwacht gouden detail.
In mijn hoofd combineerde ik ze met deze sneakers maar Iris wou liever haar botjes aan. En op het einde van de dag probeer ik de discussies met mijn 4-jarig spook tot een minimum te beperken. Choose your battles enzo.17 opmerkingen:

 1. Mooi! Ben weg van dat gouden detail. En wijze mama's die hun battles choosen. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat heb ik vooral bij Iris geleerd, bij Dennis waren er zoveel battles niet. ;)

   Verwijderen
 2. Wat een mooie outfit. Helemaal fan van de zwierige rok! Waren mijn meisjes maar nog zo klein....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ook te werk zoals jij, idd zi zero stress!
  Tof, heel mooi met blingbling

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat gouden detail is echt tof! En hartjes voor rimpels!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. heel herkenbaar. Ik sta tegenwoordig in de winkel T-shirts te kiezen met in mijn hoofd de reeks stofjes die thuis nog liggen te wachten. En dat werkt dus echt he. Kijk maar:
  http://nathaliesnaaisels.blogspot.be/2015/08/we-have-match.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een supertof rokje! Ik zou bijna weer een kleine meid willen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...