maandag 4 maart 2013

Making plans

De meeste mensen beginnen, volgens mij, vooraan in hun tuin met het effectieve aanleggen. Het zicht enzo.
Awel, ik niet. Ik begin achteraan. Waar onze moestuin is. De rest van onze tuin is al aangelegd hoor, in mijn hoofd.
Omdat ons kippenhok verzet is, moest ik heel mijn moestuinplan overhoop gooien. Ik moest eigenlijk gewoon opnieuw beginnen. Maar ik vind dat niet erg hoor, zeker niet omdat er sprake was van enige uitbreiding.
Op foto's van onze eigenste moestuin to be moet ge nog even wachten. Daar wordt druk (soms toch) in gemeten en gespit. Die hebt ge nog tegoed.

Ik neem jullie dus mee voor een virtuele sightseeing toer. Net zoals bij haar.

Binnenkomen doet ge langs zo'n schoon poortje. Da's niet alleen mooi om naar te zien, het is vooral ook praktisch. Denk kinderen en ballen/fietsen.

Beautiful
Bron

Of zoiets. Maar dan zou ik de andere kant, met de leuke schuur er ook bij willen. En de hond. Als het kan.

De paadjes tussen de groentebedden zouden er van mij zo mogen uitzien.
Reclaimed Brick Path – Didsbury
Bron

Dan zijn er natuurlijk ook nog de bedden rijkelijk gevuld met overheerlijke, met veel liefde geteelde groentjes.
Vegetable garden
Bron
Vegetable Garden
Bron

Links van de eerst 3 bedden heb ik een kruiden en -bloemenborder voorzien. In mijn hoofd heb ik daar al een perfect beeld van, maar op papier nog niets. Ik heb nog tijd. Denk ik.
love the line of greenery against the fence
Bron

Achter het kippenhok, waar de 2 andere groentenbedden komen, wil ik ernaast graag zo'n knus, gezellig hoekje. Om even te ontsnappen aan de drukte en rustig te genieten. Ik zie mij daar al zitten.
Ik zou daar graag een boom(pje) of struik hebben, kwestie van onze kippen en de bankzitters van lommer (= schaduw van bomen, bladeren) te voorzien. Iemand suggesties?  
stone garden bench.
Bron

Garden bench...I want to sit there...

En aan de achterkant is er plaats voorzien om zo'n zaadmengsel te strooien. Achter onze tuin staat in de zomer wel maïs, maar da's vrij eentonig van kleur. En dat trekt geen bijtjes en vlinders aan. En laat het juist die zijn die we naar onze tuin willen lokken. Een zaadmengsel dus.

Voorlopig is er nog niets van bovenstaande. Het lijkt er nog niet veel op een moestuin. En het is al maart. Maar ik geloof er in. Uiteindelijk komt alles goed. 

5 opmerkingen:

  1. Schoon dromen :)
    Hm in mijn hoofd ziet dat er ook altijd goed, in werkelijkheid en veel jaren later ziet het er door kids heel anders uit, mijn moestuintje is nog 1/10 van wat eerst was, die ander 9/10 zijn in beslag genomen door de kids waarvan een kippenhok en de rest vogels en vogels, nu ja eens het kind uitvliegt kan ik weer nieuwe plannen maken. Hoe het ook draait als er tevredenheid is komt het inderdaad wel goed :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. oooo ik droom helemaal met je mee hoor. wat zal het toch een genot zijn om zo'n mooie tuin te hebben..... Helaas is die van mij niet zo groot. Ik vind vooral de eerste met die blauw poort helemaal super!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...