dinsdag 21 augustus 2012

Mijn vakantiegevoel VIII

Mijn vakantiegevoel gaat deze keer over eten. Geen desserts deze keer, maar barbecue. We kochten vorige week eindelijk een barbecue. Want als ge uw buren wilt uitnodigen kunt ge toch niet vragen of ze hun eigen barbecue willen meebrengen.

Bij een barbecue hoort niet alleen vlees, maar ook groenten. En salades. Dus maakte ik nog eens Orzosalade. Orzo is een noedel in rijstvorm. In de Colruyt moet ge zoeken naar een pakje met Risoni op. Da's hetzelfde.


Orzosalade:
Kook 250g orzo gaar. 
Concaseer 3 tomaten. Concasseren wil zeggen, het velletje eraf doen (10seconden in kokend water en dan gaat dat er gemakkelijk af) en de pitjes eruit halen.
Die 3 tomaten, 1 wortel, een halve rode paprika en een halve groene paprika in kleine stukjes snijden (brunoise zoals dat heet). 
3 lenteuitjes fijnhakken.
De orzo en de groenten onder elkaar mengen.
Voor de saus meng je 1dl mayonaise, 1/2dl yoghurt, 3sl chilisaus, 1sl citroensap, 1tl knoflookpoeder en 3 druppels tabasco. Even proeven en op smaak brengen. Weet wel dat het de dag nadien wat pikanter wordt. 
Deze saus onder de orzo en groenten mengen en het is klaar.

En dan geef ik u nog een simpel  sausje mee, als ge dan toch in de keuken staat. Eentje dat ge bij vlees, scampi's, groenten kunt eten. Chilimayonaise. Heel gemakkelijk.
Meng 1,5dl mayonaise met 0,2dl zoete thaise chilisaus. That's it!

Dus als ge nog eens een barbecuetje plant, denk dan eens aan de Orzosalade. Of orzelsalade zoals vriendlief verstond. 

3 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker! En is orzo eigenlijk hetzelfde als pastarijst - daar lijkt de vorm wel op - of heb ik het fout voor?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En, was het een geslaagde bbq? (Vast wel, de salade ziet er iig heerlijk uit!)

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...