donderdag 18 oktober 2012

Oeh la la

Dennis had deze week voor school herfstblaadjes enzo nodig om mee te knutselen. Dus fietste ik met Iris naar mijn meter. Die heeft een grote tuin met veel bomen. En veel bomen wil zeggen veel herfstbladeren en nootjes.
Als ik daar dan toch was, snuffelde ik wat rond. Nadat ik het eerst gevraagd had, uiteraard.
En kijk eens wat ik vond én mocht hebben.

2 vrolijke eierdopjes. Die gaan natuurlijk niet gebruikt worden voor hun oorspronkelijke functie. Die vinden hun plaatsje in huis wel.Een mooi (handgeschilderd?) schilderijtje. Zij staat voorlopig in het toilet.


Mijn meter rommelde zelf ook wat in haar kasten en vond voor mij deze sjaal, gebreid door ziekenzorg. Voor 1 euro. 1 euro! Me happy!


Ze had ook nog wat knoopjes gevonden. Toen, indertijd, kostten 8 knopen 4 frank. Dat is 35 cent, daarvoor kunt ge ze nu toch niet meer krijgen. Het bovenste is zo'n mini naaisetje, maar ik vond het prentje met de vrouwen vooral leuk.


En dan vond ik dit. Gewoon een polaroidcamera. Ik heb ter plaatse een vreugdedansje gedaan. Weet iemand waar ge daar nog film voor kunt kopen. Volgens mijn meter werkt hij nog, dus dat moet ik maar eens testen hè.En dan kwam ik nog een leuk kookboekje tegen. 'De aard der bloem', haha! En de manier waarop ze het recept voorstellen is al helemaal geweldig. Misschien maak ik er nog wel iets uit. Als mijn bloem van de juiste aard en hoedanigheid is tenminste.Het onderstaande pakketje vond ik niet bij mijn meter, maar in mijn brievenbus. Ik deed opnieuw een vreugdedansje. Zoveel had ik niet verwacht in ruil voor mijn slinger. Heel erg bedankt Jolene!


10 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk, al die verborgen schatten! Betekent 'meter' moeder of oma? (Of iets heel anders ? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh prachtig die eierdopjes en al je andere vondsten trouwens ook. Dat zal een fijne dag zijn geweest! En succes met de herfstknutseltjes.

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook een oude polaroid, helaas zijn de filmcassettes behoorlijk duur. (meer dan 25 euro vr 10 foto's geloof ik) In Leuven is er een oude fotowinkel (met vreemde man) die heeft er en ik heb gehoord dat er in antwerpen ook een winkeltje is. Neem je toestel mee naar de winkel of schrijf het typenummer op. Wel zalig hoor polaroid, een beetje magie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuke dingetjes! Die polaroid is mooi! Inderdaad wel jammer dat de cassettes best duur zijn... ik wil het ook nog eens proberen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh, die eierdopjes zij geweldig! En wat een leuke post!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai zeg, wat een leuke ontdekkingen allemaal, zowel bij je meter als in je brievenbus!
  Dat kookboek is hilarisch; hopelijk lukt het om alles te hertalen, maar misschien kan je meter daar wel bij helpen.
  Het naaiset-doosje is inderdaad geweldig en die eierdopjes zijn echt de max! Cool zeg!
  Voor die polaroid eens bij een fotograaf informeren? Of online op een fotografieforum of zo?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuke vondsten!

  En leuke blog.. ga dat hier zeker nog volgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie dingen en vooral je Polaroid, zoiets zoek ik ook nog. Laatst wel een mooi typemachientje gevonden op de Rommelmarkt, ook héél blij mee. Heerlijk hè genieten van oude spulletjes :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...