woensdag 30 mei 2012

Sightseeing: de moestuin

In onze moestuin gaat het goed. Ik vind het leuk om de dingen die ik gezaaid of die ik geplant heb te zien groeien. En ik kan niet wachten om ervan te eten.
Ik leid u even rond.

Helemaal links is het perk voor de bonen. Maar waarom staan hier dan venkels, vraagt ge u misschien af. Het zit zo, mijn moeder kwam hier eens toe met 6 venkelplantjes en ik had (bij de knolgewassen) maar plaats voorzien voor 3 venkels. Ik heb ze dan naast de bonen geplant, want daar was nog plaats. En ze groeien daar ook goed, vind ge niet?
Die bonen heb ik dit weekend opnieuw gezaaid. De vorige kwamen niet uit door te nat weer. Achter de venkels ziet ge de constructie voor de bonen. Ik gebruik dit jaar een rozenboog. Een experiment, want na het in elkaar zetten weet ik niet of het wel stevig genoeg is. We zullen zien.


Van de 3 venkelplantjes die op hun plaats stonden, is er 1 overlevende. De andere zijn opgegeten door slakken of zo. Op hun plaats heb ik dan pastinaak gezaaid, in het verlengde van het stokje.

Naast het venkel-pastinaakrijtje zaaide ik nog 2 rijen wortelen, hun naam ben ik even vergeten.
De wortelen hun buren zijn 2 rijtjes zaai-ajuien. Die doen dat goed daar.

Naast de zaai-ajuinen zaaide ik nog 2 rijtjes wortelen, een andere soort wiens naam ik ook vergeten ben. Ik heb het wel opgeschreven in mijn schriftje, kwestie van nadien te weten of we ze lekker vonden of niet hè.
Daarnaast plant-ajuinen.

Een veldje verder groeit de komkommer en courgette.


Het veldje daarnaast kronkelen de radijsjes naast de kropsla. Volgens onze buurman houden de radijsjes (bepaalde) insecten weg van de sla.

Daarnaast 2 rijtjes prei en lollo verto.

Naast de lollo verto begint de snijsla te schieten. Die moest ik opnieuw zaaien want mijn eerste zaad was over datum. Ik had het toch nog gezaaid, maar helaas pindakaas. Geen succes.

Op het laatste veld staat een braaf, recht rijtje radijsjes.

Spruitjes ernaast. Het is een zelfopgekweekt plantje, daarom ziet het er niet echt uit. Maar het groeit en da's het belangrijkste.

Een miezerig rode kool plantje, ook eigen kweek. Mijn moeder zei dat het moeilijk was om kolen zelf op te kweken, maar ik hou vol en de plantjes ook. En terwijl ik de foto trok, zag ik daar een niet welkome gast. Die werd voer voor de kippen. Bye bye!

Er staan ook nog 4 boerenkolen, maar die staan niet op de foto.

In onze kelder vond ik nog wat zaad van 2006 dat ik uit een pompoen gehaald had en gedroogd had. Ik had ze al opgegeven, maar ze laten zich niet kennen. Nu alleen nog een plaats(je) voor vinden.

En een peperplantje heb ik ook gekocht. Het is daar precies goed vertoeven.

Ik wil nog even zeggen dat ik helaas niet kan reageren op al jullie blogs, ik heb mijn computertijd beperkt zodat ik goed kan studeren (of goede pogingen-tot kan doen). Ik lees de meeste berichtjes wel snel, maar reageren zal zijn voor rustigere tijden. En laten die er maar snel zijn. 

5 opmerkingen:

 1. Zaadjes over datum, het klinkt gek ;) Je moestuintje ziet er goed uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw Sarah, wat een tuin, wat een mooie plantjes! Zelfs zelf opgekweekte!? Chique zeg!!! Die spruitjes en rode kool zien er heel goed uit; dat zal wel in orde komen!
  Wel super dat je die overschot van venkel ergens anders kon zetten; zo zie je echt hoe belangrijk een plaats is!
  Bij ons is er vanalles opgegeten door vogels en slakken, ook zo'n naaktslakken zoals jullie kippenvoer.
  Pompoen is sterk, hè, wij hebben hem een paar jaar terug in 't gras in de boomgaard gezaaid zodat we daar geen gras moesten afrijden ;-)
  Van lollo verto had ik nog nooit gehoord: weer wat bijgeleerd!
  Tof om dat allemaal te zien groeien! Maar er kruipt veel werk en tijd in om dat allemaal zo mooi te krijgen, chique gedaan!!!
  En alle begrip dat je nu geen tijd hebt om te reageren, ik duim mee voor je examens!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een moestuintje, echt heel knap!
  Ik wil je hééél veel succes toewensen met je examens en dat bloggen dat haal je later wel in:)
  groetjes Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien al die moestuinheerlijkheden!
  Bij ons begint alles plots ook enorm te groeien.
  veel succes met het studeren!
  Morgen wordt het wat minder warm, een studeerweertje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Straks alle tijd om je blogtijd in te halen!!
  Ik studeer niet meer ;) maar loop ook flink achter haha.
  Ben nu met inhaal slag bezig!

  Prachtig die tuin (groene vingers heb ik dus echt niet)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...