vrijdag 18 mei 2012

Pennevrienden

In onze snel-snelmaatschappij vergeten we soms hoe het vroeger was, zonder gsm, zonder internet, altijd en overal beschikbaar te zijn. Voor dat tijdperk waren we enkel thuis bereikbaar en als we iemand wilden bereiken die wat verder weg woonde, schreven we een brief.
Weet u dat nog? Op papier in plaats van op een scherm. Met een balpen in plaats van een toetsenbord. Met de post in plaats van via internet.
Wel, daar wou ik wat naar terug. Dus sinds kort heb ik 3 pennevriendinnen.

Ik geniet ervan om de brievenbus open te doen en een leuke brief te zien zitten. Ik geniet ervan om op een rustig moment die brief te lezen en verhalen van anderen te ontdekken. Ik geniet ervan om op mijn gemak een brief te schrijven. En ik geniet er ook van om die brieven in leuke, mooie enveloppen te doen.

Daar heb ik deze namiddag weer een voorraadje gemaakt.
Jullie weten, net zo goed als ik, hoe leuk het is post te krijgen die ook nog eens leuk verpakt is hè.

7 opmerkingen:

 1. Ik vind het ook superleuk, een lach bij het afgeven aan het postpunt, een lach van de postbode en een lach van de krijger en 3 nieuwsgierige kinderen, want een versierde envelop lokt veel meer reactie uit dan een gewone. En dan lezen en ontdekken. Als de kids op kamp zijn maak ik er ook altijd veel werk van en daar kijken ze echt naar uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Niks is zo leuk als post krijgen in een mooie envelop :)

  Groetjes,
  Rosalie van StudioZakka

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw zeg, dat zijn prachtige enveloppen!! Waar heb je die mooie landkaart-motiefjes gehaald?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel leuk voor degene die het in zijn post vindt. De kalenders van de libelle hou ik ook steeds bij omdat dat ook zo,n mooi prenten zijn, ik gebruik deze bij elk nieuw schooljaar voor de agenda of ringmappen aan te kleden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je enveloppen zijn superleuk geworden!
  Groetjes, Ria.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...