maandag 4 juli 2011

Stempelkaarten

De uitvinding hier, voor kindjes waarvan hun oren nog in hun bed liggen of in hun zakken zitten, is de stempelkaart. Voorlopig kan ik ze alleen nog maar toepassen bij Dennis, maar bij hem heeft ze veel succes. Het idee is simpel (en voor velen waarschijnlijk gekend), maar ik leg het nog even uit. Telkens wanneer hij doet wat van hem gevraagd wordt of ergens mee helpt krijgt hij een stempel op zijn kaart. En wanneer zijn kaart dan vol is, krijgt hij zijn beloning. Dit is iets om te gaan doen of een klein, voor hem waarhijnlijk en hopelijk groot, cadeau. Vriendlief en ik proberen hem niet teveel te 'verwennen' en dankbaar te laten zijn voor de kleine dingen van het leven.


Bij de vorige kaart was zijn beloning om eens naar de 'ijsjesman' te gaan, oftewel Dream Ice. En daar heeft hij toen ook echt plezier aan gehad. We zijn ook al eens gaan zwemmen, maar niet in het zwembad in de stad. Nee, we maakten er toen een daguitstapje van. Zwemmen gekoppeld aan het openluchtmuseum Historia Mundi.
Stempelkaart voor het ijsje


Geen ridder zonder een zwaard (Histroria Mundi)
Deze keer was zijn beloning om eens met het Stoomtreintje mee te rijden. Zo beloofd, zo gedaan. En dus gingen we gisteren aan boord van een echte stoomtrein. Hij heeft de hele tijd vol verwondering uit het raampje gekeken en kon er nadien niet over zwijgen. Het is een aanrader om eens met je kind te doen, of gewoon voor jezelf, want ik vond het ook nog leuk.
Stempelkaart voor het stoomtreintje

Dennis is er klaar voor

De stoomtreinGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...