maandag 14 december 2015

Een heleboel heen en een heleboel terug, zo gaat dat soms

Kerstmarkten... je kan tegenwoordig geen dorp of stad inrijden of er is er wel één. Lichtjes, gezelligheid, ik vind dat plezant.
Voor de kerstmarkt bij ons op school werd ik door een lieve collega gevraagd om een kraampje te vullen. Aarzelend zei ik toe. Ik had er geen idee van hoe veel of hoe weinig tijd erin zou kruipen en of zoiets wel zou aanslaan.

Ik had nog wat dingen liggen (zakdoekhoesjes enzo) maar ik wou dat toch goed doen. De mensen moeten toch een beetje keuze hebben, nietwaar?

Een aantal dingen die ik maakte, naaide ik voor de eerste keer. Omdat ik nog niet veel cadeautjes voor baby's maakte, had ik dus nog nooit bavetjes of zeversjaaltjes gemaakt. Voor alles een eerste keer, dus bij deze is dat ook weer afgevinkt. Al ga ik ze volgende keer wel doorstikken. Nu staken ze helemaal in elkaar en zou dat niet meer proper geweest zijn door de kampsnaps en de lintjes (ik had eigenlijk ook geen zin meer, de avond voor de kerstmarkt ssshhht).
Ik maakte ook twee dekentjes (die helaas niet verkocht raakten).
Een stapel zakdoekdooshoezen vonden ook hun weg naar het kraampje. Ondanks dat ik veel complimenten kreeg, kochten de mensen niet zo veel. Maar ik had dat verwacht. En als ge niet teveel verwacht, kan je niet te hard teleurgesteld worden.
Wat wel goed verkocht, waren ritstasjes. Wie kan dat nu niet gebruiken he.Ik had nog een stuk David de kabouterstof liggen waar ik een kussen van maakte. Maar die mocht ook weer mee naar huis. Hij zal wel nog een thuis vinden.Ik vond het wel tof om te doen. Voor één keer. Ik kreeg die avond nog een paar aanbiedingen, maar ik heb vriendelijk geweigerd. Er kruipt toch meer tijd in dan ik had verwacht.

12 opmerkingen:

 1. Oh, wat jammer!! Je had zo'n leuke dingen gemaakt...
  Bekijk het positief: nu heb je een kast vol leuke cadeautjes. X

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo dacht ik er ook al over. Dat er veel baby's mogen geboren worden in 2016. :D

   Verwijderen
 2. ja, zo een marktje doen lijkt me ook wel wat! Maar al dat bandwerk. Dan is mss de fun er ook af?! En nu begrijp ik waarom je vraagt of ik mijn slabbetjes altijd doorstik... Ja, maar ik heb op marktjes al veeeeeel homemade slabben gezien die niet doorstikt zijn. Die kabouter gaf ik ooit weg. Dat was een succes toen! Wil dochterlief er niet zo eentje voor in haar bed?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo jammer ... voor al je werk, maar ook voor de school. En wat mensen al dan niet kopen, het blijft een groot mysterie !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent weer een ervaring rijker! Ook tof dat je dit deelt, velen vragen het zich af, denk ik ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoe jammer voor je, dat er niet veel gekocht werd. Dat je nu veel cadeautjes hebt liggen is leuk, maar daar deed je het niet voor, natuurlijk. Ik vind nochtans dat je veel moois liggen had.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Toch leuke dingen die je maakte, en weggeven is ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Weer een ervaring rijker ivm het naaien en het op een kerstmarktje staan...zitten toffe dingen tussen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik deel jouw ervaring, niet op de kerstmarkt, maar wel op de rommelmarkt. Hier ook nog een kast vol kadootjes. Geloof me die geraak je zeker kwijt ;)Er zitten trouwens heel mooie exemplaartjes tussen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Spijtig, zeg! Zoveel werk dat je dan verzet krijgt op korte tijd, moet je maar denken. En nu heb je jarenlang geboortecadeautjes klaarliggen, en zo'n mooie!
  Je volgende naai-projectje moet dan maar iets voor jezelf zijn, als beloning en als troost! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Jammer dat je niet veel verkocht, maar wel fijn dat je het even deelt. Moest ik ooit de vraag krijgen, en het is voor een doel waar ik de tijd kan/wil insteken, dan zeg ik: alleen als ik rits tasjes mag maken!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...