zaterdag 5 april 2014

Boardwalk uit Homemade minicouture

Een paar weken geleden haalde Dennis spontaan al zijn korte broeken uit zijn kast. 'Om eens te zien welke nog passen', zo klonk het. Handig dat hij dat uit zichzelf aanbood.
Na een korte pas-sessie bleek de helft van de korte broeken te klein. Dat mag wel eens zeker, want sommige broeken droeg hij al van 2011.Het patroon van de Boardwalk uit Homemade Minicouture lag hier al een tijdje. Dus dat gebruikte ik. Ik maakte een 5 jaar (Dennis wordt 6 in augustus) en die past. Alleen moet ik er volgende keer bovenaan wat bijtekenen. Net zoals bij de Jacobbroeken komt deze broek achteraan redelijk laag.


Achteraf gezien had ik de zakken dichter bij de rand mogen doorstikken, maar ik was bang dat mijn machientje niet door al die lagen ging geraken. De broek, de voering van de zak, de paspel en de buitenkant van de zak is toch al een redelijk dik stuk om door te moeten.
Ik liet ook de boord onderaan weg. De uitleg klonk chinees om 23u. Ik heb ze dus gewoon omgezoomd. Voor de tailleband greep ik terug naar de handleiding van de Jacobbroek, dus snapte ik beter dan de uitleg in dit boek.
Ik gebruikte mijn laatste stuk donkerblauwe gabardine, waar ik ook zijn Jacobbroek uit maakte.

Als ik tegenwoordig vraag om een foto te mogen trekken, krijg ik gegarandeerd een gekke bek voorgeschoteld. Zucht... :)
De reden waarom het hier wat stiller is, is omdat ik maandag 2 examens had en daarvoor dus moest leren. En omdat ik weer een Februarikleedje maak. En daar kruipt wat meer tijd in dan in een kleedje voor een meisje van 2.
Ik plan ook nog eens een give away. Na een rondvraag op de facebookpagina ging de voorkeur uit naar stof om te winnen. En uiteraard vraag ik het hier ook nog eens. Wat willen jullie graag winnen? Iets voor uzelf, uw dochter/nichtje/metekind, stof...?

5 opmerkingen:

 1. Handig, zo'n kind dat daar zelf aan denkt. :)
  En die eerste foto is ook een leuke! :D Dienen Dennis toch ..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die broadwalk was hier vorig jaar ook een schot in de roos (maar mijn kinders doen tot 6 jaar met korte broeken, die verbreden gewoon niet !)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Grappig dat hij het zelf voorstelde om zijn broeken te passen. :-)
  Heel tof broekje is het geworden en de gekke bekken, die toveren een lach op ons gezicht!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier staat er ook een februari kleed op de planning. Patroon werd al geknipt, stof ligt klaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...