donderdag 16 januari 2014

Een eindelijk-af-kussen

Eeuwen geleden lijkt het. Allee ja, toch zeker een jaar geleden dat ik eraan begon. Het haken van rondjes, daar vierkantjes van maken en alle draadjes wegwerken was in het begin plezant, maar na een tijd niet meer. Het ging mij niet snel genoeg vooruit. Aan de helft van de vierkantjes die ik nodig had, ben ik zeker niet geraak. Maar wel genoeg om een kussen te voorzien van een hoes.
Voor het patroon gebruikt ik de uitleg van Karin aan de haak. Rond elk vierkantje haakte ik nadien nog een toertje vasten en daarna haakte ik ze allemaal aan elkaar.
Nu heb ik er nog wat over, misschien genoeg voor een poppendekentje ofzo. Ik zie wel wat het wordt.Maar toch kon ik het mij niet laten om weer aan een groot haakproject te beginnen. Deze keer maakte ik het mijzelf niet te moeilijk, gewoon granny squares in één kleur. Dat wilt zeggen, maar 2 draadjes per granny wegwerken. Als ik er genoeg heb, haak ik ze aan elkaar voor een deken.


17 opmerkingen:

 1. Het is wel een megaknap kussen geworden !
  Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Maar da's wel een gaaf kussen geworden...
  Veel plezier met het haken van de deken!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk geworden!
  Saartje

  http://saartjeathome.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind dat een heel tof patroon zo met die cirkels en ik geloof dat ik dat ook eens ga doen ... ooit ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat van die draadjes afhechten herken ik. Een keer een sjaal gemaakt van vierkantjes met meerdere kleurtjes... pffff wat een klus om alle draadjes af te werken en dan aan elkaar zetten, maar hij werd wel mooi. Net als jou kussen, ik vind het een pracht van een kussen geworden!!

  Groetjes, Collie

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi! Nu ik overal die mooie haakwerkjes zie, krijg ik ook al zin... hoewel ik er nog trauma's van heb :-) In het vijfde leerjaar moesten wij een pannenlapke haken, dat heeft veel bloed, zweet en vooral tranen gekost en ben toen ten einde raad met mijn lapke naar mijn grootmoeder gegaan ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat vroeger ook, maar vorig jaar leerde ik haken via deze blog. http://sewnaturalblog.blogspot.be/p/haakles.html
   Ik zou zeggen, probeer het nog eens. :) Met ouder worden krijgt een mens ook meer geduld he.

   Verwijderen
 7. Ooooh, het is prachtig geworden, Sarah!!! En de kleuren passen heel mooi bij elkaar, wauw!! Mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh chique! Ik ben ook aan een gehaakt kussen bezig. Een deken of iets anders groot is voor wanneer ik in pensioen ben of zo ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tis inderdaad toch heel mooi geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat kussen is kei mooi! Succes met uw deken! :)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...