zaterdag 13 april 2013

Een kleedje met zwier (+give away)

Ik had eens zin in iets anders dan een A-lijn kleedje. Meisjes verdienen een beetje zwier, is het niet. En het wou juist lukken dat een juf een duidelijke handleiding postte over het maken van een kleedje met zwier.

Dus ik begon eraan. Ik had maat 92 genomen uit SVDHZ in de hoop dat het Iris nog zou passen. Maar ik had het bij het vorige kleedje al moeten merken. Die maat 92 was toch maar krap, net zoals bij haar dochter. En voor kindjes is het belangrijk dat ze toch kunnen spelen en bewegen in hun kleren hè.


Wanneer ik het Iris liet passen (na veel 'mooooi, mooooi' van haar kant) besliste ik om een maatje groter te maken. En omdat ik toch opnieuw moest beginnen, zorgde ik direct voor heel veel zwier. Voor elk pand (6 in totaal) nam ik een kwart cirkel. Man, ik heb mij dat beklaagd toen ik de zoom aan het naaien was. Dat bleef maar duren.


Het is nog een beetje te groot, maar hey, kinderen groeien. Mijn zus merkte heel subtiel op dat ik anders gewoon kleren op de groei moest beginnen maken, dan was ik altijd een stapje voor. Euhm not!Het probleem (allee ja, probleem, het is hoe ge het bekijkt) is dat ik hier nu een kleedje over heb. Want het is te klein voor Iris. En nu komen jullie in the picture. Want ik geef het weg! Gewoon, omdat het kan!
Het enige wat ge moet doen is hieronder een reactie achterlaten. Volger worden zou leuk zijn, maar hoeft niet (ge moet mij maar volgen omdat ge het wilt/omdat ik ubercool ben of zoiets, niet omdat het 'moet' denk ik zo).


Duuuussss hebt ge een klein kindje rondlopen van het vrouwelijke geslacht en wilt ge dit fantastischmooie kleedje in haar kast zien hangen, waag uw kans!
Of hebt ge in de toevalligheid ergens een lieftallig nichtje met nog een vrij kapstokje in haar kleerkast en wilt ge die blij maken, waag uw kans!
Of hebt ge in uw vriendenkring een lieve vriendin met een dochtertje die in maat 92 kan, waag uw kans!
Misschien bent ge wel een verzamelaar van kinderkleedjes en ontbreekt dit nog aan uw verzameling, waag uw kans!
De reden maakt voor mij niet uit, zolang ik er u blij mee kan maken is het voor mij goed.

Reclame maken mag, maar moet niet. Hang gerust een affiche voor uw raam of laat flyers drukken om uit te delen, ik hou u niet tegen.
Meedoen kan tot, laat ons zeggen, moederdag. Oftewel 12 mei.

En nu is het aan u! Vooruit vooruit, ge moest al naar de drukker zijn.

32 opmerkingen:

 1. Sarah wat een schatje! Je dochter en het jurkje uiteraard! Jammer dat ik geen lief dochtertje heb want o wat wat zou ik dit jurk graag willen hebben! Knap gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohhhh wat een zoete foto's van jullie mooie meiske!!! Die jurkjes zijn zeer knap gemaakt en ik hoop dat er zich iemand aanmeldt die het goed kan gebruiken (ik dus niet). Een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtig jurkje zeg! Jammer dat ik geen kindjes heb en de kindjes die ik ken zijn ofwel te groot / klein voor dit jurkje. :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. prachtig kleedje!!Ik ben ook aan een kleedje bezig uit hetzelfde boek en ik vrees dat het ook te klein zal zijn. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Schitterend:-) en ik heb een meiske in de maat 92! Dus ik doe heeeeeeeeel graag mee voor dit prachtige jurkje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel mooi zeg. Jammer dat het niet past. Helaas zijn mijn dames maat 92 al uitgegroeid ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zoveel zwier, dat zijn alle kleine meisjes dolblij mee! Ik zal je give-away aan mij moeten laten voorbijgaan, 92 is idd te klein voor mijn lieve meid.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. mooi... voor een kindje op komst bij m'n vriendin...zo schattig iris in haar zwierjurkje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik kan het kleedje spijtig genoeg niet gebruiken... wel heel mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. o, dit is een lief jurkje zeg en ik ken een meisje dat het zal passen.
  Soms moet je als moeder van twee jongens wat meisjes om je hen verzamelen voor het broodnodige rose en prinsessengehalte vandaar dat ik dus heel graag mee doe

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig! Mijn dochter past net in maatje 92, dus het zou hier zeker dienst kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heb jammergenoeg geen ukkepukje meer rondlopen, maar zal wel een beetje reclame zetten op mijn blog, goed?!?
  Groetjes Sofie, 'Fie bakt, haakt en naait!'

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O, wat een schattig lief jurkje! Ik heb 2 dochtertjes, de een heeft bijna mt 92! De ander kan het precies over 2 jaar aan.. Omdat ze precies 2 jaar schelen!
  Ik zou er erg blij mee zijn en 2 keer plezier van hebben!
  Groetjes Lies van Theemuts

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ida wordt binnenkort 2 en gaat richting maatje 92...dus ik doe graag mee (enkel als je denkt dat het een "zuivere 92" is, want het zou zonde zijn om het maar een keertje aan te kunnen doen, niet?)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ons Nel zou dit zeker kunnen dragen! Ik waag mijn kans. Had eerst niet door dat het hier om een give away ging. Ik hoopte ergens een tutorial vast te krijgen. Maar kans op winnen is nog beter! Ik volg je!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een heerlijk jurkje en een leuk stofje! Hier heb ik geen kleine dametjes in de omgeving rondlopen, dus ik doe niet mee aan de give away, maar echt super leuk gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Voor de dochter is het al te klein, de zoon zou het wel willen dragen, maar dat gaan we toch maar niet doen ... Maar ik heb wel nog een meetkunde dat hier perfect in zou passen. 't Is echt mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Wat een schattig jurkje!
  Ik ken geen kindjes met die maat, maar het komt vast op de juiste plek terecht.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Aha, goed dat gij mij ontdekte zodat ik u ontdekte waardoor ik nu mee kan dingen voor dit kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Heel mooi kleedje en inderdaad, zelfs prille tieners houden nog van zwierkleedjes. Ik doe niet meer want hier thuis zou er niemand meer in passen ;)
  Maar ik zie dat je al een aantal reacties hebt waar het kleedje wel heel goed gebruikt kan worden. Fijn zo!
  'n vrolijke groet,
  sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Wat een MOOI jurkje, wat ontzettend lief! Zou mijn kleine bleekscheetje mooi staan!!! <3 Dus ik meld me graag aan. Daarbij was ik benieuwd of je ook oude zelfgemaakt kleertjes van je meisje verkoopt of niet? je hebt zo'n leuke stijl..:)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Een prachtige zwierjurk!!! Ik ben helemaal fan! En toeval wil nu dat mijn dochter net bijna uit een 86 gegroeid is en de 92 eraan komt ;-) Zou dus wel héél leuk zijn hé moest je Jutta daarmee haar broer zien afzetten en halen aan de rope skipping ;-)
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ken een meisje die erin zou stralen! Voorlopig maak ik enkel knuffels maar zou me binnenkort wel eens aan een kledingstukje wagen. En nu maar duimen dat faye binnenkort met dat mooie jurkje kan pronken...groetjes catiana

  BeantwoordenVerwijderen
 24. 92! Ideaal voor Jorun :-) Onze kleine meid moet nog aan deze maat beginnen.
  Prachtig wat je allemaal maakt, zie het mezelf helemaal niet doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Zo jammer dat het haar niet meer past! Hier nog maar net een maatje 74 maar ooit komt die 92 in zicht. Al ga ik niet teleurgesteld zijn als ik niet win want onze poppemie staat beeldig met haar geel mutsje dat ik hier bij jou gewonnen heb! (heb je die foto aangekregen?) Nogmaals dank je wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ok, hiervan kan ik alleen maar dromen... In afwachting dat ik het zelf kan maken, wil ik,het heel graag winnen voor mijn kleine meid! Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hey,
  Ik ga voor de eerste x meedoen.
  Mijn dochter zal nog goed moeten groeien maar zal er wel veel plezier aanhebben ze draagt namelijk niet graag broeken. Zodus wij zijn hier met 2 aan het duimen dat we dit mooi kleedje winnen ! En trouwens bij mijn volgende blogbericht zal ik was reclame maken. En Iris is zo mooi met het kleedje, het ziet er een echte dame uit.
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik doe graag mee, zelf geen kleine meid, maar wel een vriendin met een kleine meid die voorlopig nog maatje 86 heeft, maar met de zomer in zicht denk ik dat die 92 wel moet passen.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Mooi kleedje sarah!! Mss voor mijn metekindje, want zelf heb ik hier twee jongens lopen. Denk niet dat papa blij zou zijn als ik die een kleedje zou aandoen.. nou ja ikzelf ook niet zenne.

  Groetjes
  Nele DS (p.s. via FB, weet niet hoe ik hier anders mijn naam moet bijkrjgen (heb geen google acount of zo)

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Even een vraagje waar je dit patroontje kan kopen of gehaald hebt? Onze dochter van 2j en 9 maanden wil tegenwoordig haar kleding zelf kiezen: nee mama dat vind ik niet mooi ik wil een zwier rokje aandoen. Maar dit is een zwier kleedje en zal ook wel in de smaak vallen. Alvast bedankt.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...