maandag 11 april 2016

70 Mensen en heel veel afval

Een paar weken geleden gingen we nog eens wandelen met z'n allen. We trokken richting 't Broek (oftewel Vlassenbroek). Op voorhand hadden we niet echt een route gepland, de kinderen mochten onderweg kiezen welk paadje we insloegen. Waardoor we op plekjes kwamen die we anders niet zouden tegenkomen.Maar spijtig genoeg kwamen we veel minder leuke dingen tegen. Afval slingerde rond tussen de bomen en planten. Van een koekpapiertje tot blikjes en zakjes/zakken met huisvuil. Helaas, hoe verder onze wandeling vorderde, hoe groter het afval werd dat we tegenkwamen.
Op het einde zagen we zelfs kapotte flipperkasten liggen. Om het kort uit te drukken, ik was boos. Teleurgesteld... Dennis en Iris ook. Zij konden het niet geloven dat mensen afval niet gewoon in de vuilbak doen of naar het containerpark brengen.
Als bij toeval kreeg ik de week nadien een mail van de Chiro dat zij een grote zwerfvuilactie op poten hadden gezet. Gisteren staken we samen met mensen van Natuurpunt 's Heerenbosch de handen uit de mouwen. We waren ongeveer met 70 kinderen en volwassenen en trokken voor 2u de natuur in met vuilniszakken, handschoenen en grijpertjes. Ook het grove geschut werd ingeschakeld. Er reden een aantal aanhangwagens rond naar grote sluikstortpunten (die jammer genoeg vol terugkwamen).Vele handen maken licht werk en we verzamelden veel te veel afval. Je kan het zo gek niet bedenken of mensen dumpen het aan de kant. Ik plan bij deze ook eens een kleinschalige zwerfvuilactie in onze straat. Dennis gaat daar zeker voor te vinden zijn.


Hopelijk blijft het nog lang netjes zodat de kinderen kunnen genieten en spelen. Dennis en ik gingen alleszins met een goed gevoel naar huis.
En bij deze weer eentje voor mijn 30 goede daden.

8 opmerkingen:

 1. Jammer genoeg zie je dit steeds vaker...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. daar word ik ook verdrietig van :'( Wel een heel leuke actie van de Chiro, ga ik ook eens voorstellen bij onze jeugdbeweging

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Schandalig en onbegrijpelijk. Ik kan iedere week uit mijn eigen voortuin een zakje afval bijeen rapen. Woedend maakt het me. Weet men ondertussen nu echt niet beter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een berg zeg!
  De natuur dankt je voor je inzet!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een super actie! Het is ook te raar dat dingen zomaar overal van zich af gegooid worden..Die mensen hebben dat duidelijk niet mee gekregen in hun opvoeding..

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...