woensdag 10 september 2014

Omdat een platte pennenzak ook handig is

In de vakantie mocht Dennis naar een verjaardagsfeestje en omdat de jarige ook naar het eerste leerjaar gaat, zou ik snel eens een pennenzak maken. Dat hebben ze daar immers nodig.Ik zocht leuke stof in mijn kast en begon eraan. Volgens de handleiding van Oon. Alles ging goed tot ik de hoekjes moest beginnen maken. En zoals er op de foto te zien is, liet ik die achterwege. Op de ene of andere manier slaagde ik er maar niet in. Of het was al laat op de avond, ik weet het niet meer.Maar zo'n platte pennenzak neemt natuurlijk niet veel plaats in wanneer die in de boekentas zit. Da's dan weer handig.
Ik flockte er nog haar naam op en nam voor het lettertype een soortgelijke letter aan die waarmee ze leren lezen in 't eerste. Met een setje stiften erin kon het ingepakt en afgegeven worden.Nadien kwam ik de handleiding van Spiegelstiksels tegen. Die neem ik er volgende keer ook bij. Want als ik zie hoeveel pennenzakken sommigen uit hun mouw schudden, moet dat toch zo moeilijk niet zijn. Het zal aan mij liggen denk ik. Of aan het gebrek aan slaap toen ik deze maakte.

Stof Stoffen van Leuven
Rits Something naais
Stiften Hema

11 opmerkingen:

 1. Pennenzakken waren een van mijn eerste maaksels. Ik ben geen genie. Just saying :) Maar los daarvan, zo'n platte pennenzak is ook wel cool natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. die hoekjes, dat lukt mij ook niet..maar zo'n platte pennenzak is even schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi! En die hoekjes... Ik heb het een keer gedaan, maar het is wel een heel gedoe hoor! Ik heb wel de handleiding van spiegelstiksels gebruikt, een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dit is toch een hele mooie pennenzak geworden ondanks het gebrek aan slaap en de late uurtjes. Dus chapeau voor je eerste pennenzak! Gaan er vast nog meer volgen die wellicht wel meer diepte krijgen of hoekjes of misschien gewoon lekker plat want zoveel hoeft een eerste jaars niet mee ;). Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die hoekjes , daar zit ik ook altijd mee te knoeien! En elke keer vergeet ik weer hoe ik het de vorige keer heb gedaan . Dus zo een platte pennenzak is een ideale oplossing :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het gebrek aan slaap natuurlijk! Volgende keer lukt jou dat als gegoten. Maar eigenlijk vind ik zo'n platte pennenzak wel super en inderdaad, dat neemt veel minder plaats in in de boekentas! Lenthe zal wel blij geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb zelf ook een platte! ;-)
  En ik vind dat dus geweldig hé: al die mensen die cadeautjes maken voor kinderen op verjaardagsfeestjes. Ik durf dat nooit, uit schrik dat ze niet content gaan zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 't Was ook de eerste keer hoor hier. En het is wel in de smaak gevallen denk ik. Maar een pennenzak is wel een 'veilig' cadeau. Daar kunt ge niet veel mee misdoen denk ik.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...