vrijdag 14 februari 2014

De zolder: enen tussenstand

Het heeft wat geduurd eer de Vriend en ik eruit waren hoe we onze zolder (onze toekomstige slaapkamer) wilden inrichten. Wij zijn alletwee redelijk koppig, waardoor het langer duurde voor het water er was om bij die spreekwoordelijke wijn te doen.
Maar het is gelukt. Toch qua grove indeling. Over kleuren en andere prullaria hebben we het nog niet gehad.
Dus kon de Vriend beginnen met het plaatsen van de gyproc. Hij kreeg hulp van zijn vader, maar toch moest de kinesist hem halt roepen. Hij is in november geopereerd aan zijn knie en was iets over zijn grens gegaan. Een dikke knie verraadde zijn werk op de zolder.
Nu wacht hij nog tot wanneer de buis voor de houtkachel geïnstalleerd worden en nadien kan hij dat stuk verder afwerken met gyproc.

Maar ze zijn toch al goed gevorderd, vind ik. Hoe de zolder er eerst uitzag, is hier te lezen.

Bron


Langs deze wand komen schabben voor boeken en decoratie zoals op de foto hierboven. Daarom werd de gyproc tot verder in de punt geplaatst. Waar het karton nog staat, komt dan een zeteltje waar ik kan lezen.


Linksboven is het gat waar de buis voor de houtkachel nog moet komen. Die buis is dus te zien in onze slaapkamer. Ik vind het wel spijtig, want zo'n buis past niet echt in de stijl die ik voor ogen had. Als iemand daar een oplossing voor heeft, ik hoor het graag!

Tegen deze muur komt ook ons bed. En ik had aan die muur graag behang gehad, maar ik weet nu niet of dat mooi gaat zijn met die buis die daarlangs loopt. Ander plan dus.


Tegen deze muur komt de verwarming, dus daar kon de gyproc tot onder het raam gezet worden.


Aan de andere kant van de balk komen ingebouwde kasten. Zoiets als op de foto's daaronder. Een mens moet zijn kleren toch ergens kwijt.
Dan is er nog maar één kant over. Hier wilden we eerst de deur verzetten, maar dat blijkt toch niet zo simpel. Dus laten we ze maar staan. De deur wordt wel vervangen, maar de plaats blijft hetzelfde.
Die muur wordt ook volledig kastruimte.


Kastruimte zoals hieronder bijvoorbeeld.

There are many clever storage design solutions for any budget to make your bedroom more neat and organized.
Attic closet

We (de Vriend vooral) gaan alles zelf doen, behalve plakken (bepleisteren in het schoon Nederlands). En als die 'plakker' hier dan toch is, kan hij het plafond op de benedenverdieping ook direct doen.
We hebben nog werk, ik weet het. Maar we zijn blij dat we eindelijk binnen kunnen beginnen, aan dingen die ge écht ziet. Want hoe schoon een terras of hoe handig een afsluiting ook is, het is ook leuk als het binnen er toffer en gezelliger uitziet.

16 opmerkingen:

 1. Wauw! Wat prachtig! Heb je 101woonideeen al op de hoogte gebracht? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ga je de kasten oo kzelf doen? Wij lieten Kast en Bed uit dendermonde de kasten op maat maken voor onze zolder

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan ze ook op maat laten maken. Kast en bed? Straks eens opzoeken. Die zijn nog uit de buurt ook. :)

   Verwijderen
 3. Aaah ja, kamer perikelen! Ik ken het :-) Wij zijn al drie weekends bezig met plankenvloer te schuren! Het zolderproject is na het isoleren even uitgesteld ;-) Als dat ooit (in een verre toekomst misschien) eens een kamer wordt zal ik raad bij u komen vragen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Onze twee oudste meisjes wachten tevergeefs tot mama en papa in actie schieten om hun kamers in te richten. Straks zijn ze de deur uit en hebben ze nog steeds geen deftige kamer. Hier moet dus ook nog wat werk worden verzet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. spannend! de vriend doet dat al heel goed ;)
  wij zijn ondertussen al op de zolder / pent house suite (hihi) aan het slapen
  enkel 1 inbouwkast en de vaste trap moeten nog...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wow Sarah, die bovenste foto, is dat echt al jullie zolder!? Zo snel! Zo mooi, ongelofelijk!!!
  Bij ons ziet het er dus nog exact hetzelfde uit als uw foto's van eind oktober...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel water en veel wijn, dat hebben wij nodig gehad, maar we zijn eruit geraakt. De kinderkamers zijn geschilderd en behangen, onze kamer heeft een nieuw kleurtje, nu ben ik bezig met de afwerking: kussentjes, dekentjes, bloempotjes, gordijntjes, ... Binnenkort te zien op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die buis, dat kan nog meevallen hoor met dat behang, denk ik dan :) maar als je het echt niet wil heb je ook mooie manieren om het weg te werken. Maar ik, ik zou de buis zo laten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben zo jaloers op jullie vorderingen! Hier komen we voorlopig toe met de kamers op het eerste verdiep. We wisselden ondertussen wel al onze grote kamer tegen de iets kleinere kinderkamer, zo kan Felix strakjes bij broer en zus slapen en komt de babykamer weer vrij. De zolder moet hier eerst nog een nieuw dak krijgen, dus nog een paar jaartjes sparen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een werk, maar het wordt wel heel mooi en jullie plannen zijn ook super. Zeker die lades zo onder het raam, lekker veel ruimte om op te bergen.

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb je genomineerd. Zie mijn berichtje van vandaag.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...