woensdag 26 december 2012

Paddenstoelen voor kerst

Ik maakte voor Iris nog eens een kleedje. Hetzelfde als wat ik nog al eens gemaakt hebt. Met een patroon van De droomfabriek.
Ik vrees dat het de laatste keer is dat ik dit patroon kan gebruiken wegens een snel groeiende dochter. En het patroon gaan aanpassen voor haar lengte zie ik mij nog niet direct doen. Ik ga wel op zoek naar iets anders. Verandering van spijs doet eten enzo.Het kraagje liet ik weg deze keer. Maar om toch nog een uitdaging te hebben (behalve de rits) naaide ik er paspelband tussen.
Op de weg naar het eindresultaat dacht ik 'dit komt echt niet goed', maar samen met het logisch inzicht van mijn zussen ben ik er toch geraakt.
De paddenstoelenstof komt van Stoffen van Leuven.
Van de achterkant (waar de rits en paspal samenkomen) ben ik niet helemaal tevreden. Maar ach, op de achterkant let toch bijna niemand.

14 opmerkingen:

 1. Heel mooi en ze staat er zo schattig mee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't is een echt schattig jurkje. En een schone stof. (Niet gezien bij stoffen van leuven, anders had ik het ook zeker meegenomen!) Je paspel maakt het kleedje leuk getailleerd. Ik weet niet hoe je het gedaan hebt maar het helpt soms om het koord binnenin net voor de naad te laten stoppen zodat je het niet moet omplooien. De stof van de buitenkant van de paspel laat je natuurlijk gewoon doorlopen tot in de naad met de rist,hé.
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. helaba Sarah een fijne tijd heb jij hé , leuk zo'n zelf gemaakte dingen , ik deed dit vroeger ook .... de kleinkinderen houden meer van merken , allé nu nog .... veranderd ooit wel weer . Nog fijne eindejaarsdagen gewenst maria

  BeantwoordenVerwijderen
 4. zo schattig,, je dochter in haar mooie kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supermooi kleedje! En die stof is er perfect voor. Ik heb die hier ook nog in mijn kast liggen, ik kocht die ooit bij Koekepeertje omdat ik ze ze mooi vond, maar heb ze nog niet durven gebruiken ... Wie weet maak ik er ook wel eens een kleedje mee, want ik vind het zo schoon bij jouw dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze staat er heel mooi mee, dit is zo een schattig stofje.Knap

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Och wat een poppig jurkje zeg! Het staat haar erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mooi kleedje ze staat er leuk mee een echt schatje!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi!! En origineel met het paspel ertussen.
  Wat is ze inderdaad hard gegroeid, zo schattig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is zo een jurkje om te bewaren, zo lief dat ze er mee ziet :)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ahhh dat ziet er schattig uit :) Mooi gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...