woensdag 18 juni 2014

Rosalie

Ik had nog een tas nodig om mee te nemen naar mijn werk. Na even gebladerd te hebben door Mijn Tas, koos ik voor Rosalie I. De kleinste versie van de twee.
Dat was het makkelijkste. De stap daarna, stof kiezen, was wat moeilijker. Omdat mijn stoffenkast (nog) niet zo uitgebreid is zoals bij andere naaisters en zoals ik zelf zou willen, moest ik het doen met wat ik vond. Wanneer wij verhuist zijn naar de zolder en onze 'dressing' van nu leeg komt te staan, mag ik dat als naaikamertje inrichten en droom ik al over een plafondhoge stoffenkast.Oplettende volgers herkennen in deze tas de dekbedovertrek die ik ook verknipte voor Iris haar laatste Jacob. Ik had nog een groot stuk over en de stevigere stof is ideaal om te gebruiken voor dit project. Ook al is het een stevige stof, ik verstevigde ze nog met vlieseline H640. Net zoals in het boek staat.


De treklussen (lusjes naast de rits) zijn niet helemaal perfect, maar ik ben al blij dat mijn simpel Toyotaake van 100 euro door 6 of meer lagen stof geraakt.

Voor de binnenkant vond ik een mooie donkergroene effen stof in mijn kast. En liet ik daar nu net de perfecte bijpassende biais voor in huis hebben. De binnenkant van de tas wordt namelijk afgewerkt met biais. Al ga ik volgende keer wel bredere biais gebruiken. Nu was het soms wat sukkelen en trekken om het deftig te krijgen. Gelukkig is het aan de binnenkant en valt dat niet zo hard op.Voor wie het boek nog niet in huis heeft en zin heeft om zelf eens een tas te maken, ik raad het zeker aan. Alles staat heel goed uitgelegd met veel foto's. En natuurlijk, een mooie vormgeving doet bij mij ook veel om ermee aan de slag te gaan.


18 opmerkingen:

 1. Bij mij is de keuze naar welke tas ik wil maken, moeilijker... Het stofje heb ik al, nu nog een tas kiezen. Inderdaad, heel goed boek, lijkt me!!!
  Mooie tas trouwens, ga die pinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ga toch ook eens kijken voor dat boek want je hebt nooit een tas teveel,hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het boek is inderdaad een aanrader. Nu ik jouw knappe tas zie, heb ik ook zin om de Rosalie te maken. Mooie stof ook... al ben ik ook wel benieuwd naar de binnenkant :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind het stofje ideaal voor deze tas. Heel mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooi resultaat! Ik heb dat stofke hier ook liggen en heb er al een paar dingen mee gemaakt, maar voor een tas lijkt het inderdaad ook wel erg geschikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ze is tof, uw Rosalie! En die stof werd bij mij ooit een rok, eentje waar ik niet meer in pas....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie tas. Ik heb het boek ook maar ben sinds lang niet meer aan het naaien geraakt. Hopelijk komt daar snel verandering in want jouw exemplaar doet mij watertanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. aha ik dacht het al dat ik je volgde ;-) maar ik zit dus wat achter met lezen.... die tas vind ik ook super! bedankt voor de tips
  gr
  karoline

  BeantwoordenVerwijderen
 9. toffe tas! en chapeau dat je door die lagen stof bent geraakt met dat machientje :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Schoon Rosalie, plezant om er iedere dag op te mogen kijken!
  (tip... iets meer werk, maar zelf uwen biais knippen, dan heb je die net zo breed als makkelijk is)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik had me nog niet echt verdiept in de inhoud van het boek, maar bij het zien van deze tas ga ik dat precies toch maar eens doen! Wat een schoon modelleke! Ik vind ze zeer geslaagd, jouw Rosalie!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeer geslaagd! Leuk om te maken hé.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...