zaterdag 13 augustus 2011

Rommelmarkt en pompoenen

Gisteren was het rommelmarkt in het dorp. Dus daar moest ik eens gaan rondneuzen hè.
Een 'oud' vier-op-een-rij-spel was het eerste dat wisselde van eigenaar. Ja, ik weet dat ik ook gewoon een nieuw zou kunnen kopen, maar ik vind de oude nu eenmaal steviger. En, er hangen ook wat herinneringen aan het oude spel. Mijn meter en ik konden er vroeger geen genoeg van krijgen. Wij, met ons tweeën, hoeveel uren zouden we niet vier-op-een-rij gespeeld hebben. Dat waren nog eens tijden... En voor 2 euro kan je dat toch niet laten liggen, zeg nu zelf.

Ik zette mijn speurtocht verder en kon 2 leuke stofjes op de kop tikken. De prijs ben ik vergeten, maar de foto niet. Wat ik ermee ga doen weet ik nog niet, maar onder mijn nieuwe naaimachine zullen ze ooit wel eens belanden denk ik.

Over naaien gesproken, dat ligt nu even stil omdat ik druk aan het studeren ben (behalve nu dan), voor mijn 6 herexamens. Want dat is nu prioriteit natuurlijk.

Oke, terug naar de rommelmarkt. Ik kocht er nog een groot bord met bloemen. Een (voor)leesboek voor Dennis. En een heel leuk kleedje voor Iris. En dat laatste kostte maar 2 euro. Had ik er wat langer bij stilgestaan dat 2 euro eigenlijk wel weinig is, ik had de andere kleedjes uit dat kraam ook gekocht. Maar helaas, ik dacht er pas aan toen ik weer thuis was. Ach ja, het had zo moeten zijn zeker. 

En ik vond niet alleen op de rommelmarkt leuke dingen, van mijn moeder kreeg ik ook een aantal verjaardagskaartje van toen ik jonger was en daar zaten toffe kaartjes bij. De prentjes op de voorkant toch. 

Voorlopig hou ik die nog even bij.

Dan iets helemaal anders. In Het huis in de straat wordt nog verbouwd. Het meeste is gedaan, maar er zijn toch nog werken aan de gang. Zo is ons terras nog under construction. En wat vond ik daar deze week? Jawel, een pompoenplant. Volgens mij toch, want onze buurman had vorig jaar pompoenen geplant en ik veronderstel dat er een zaadje zich in onze tuin heeft gevestigd. Ik heb nu die kleine pompoenplant op een plaatsje gezet waar hij hopelijk groter kan worden dan op de vreemde plaats waar hij nu stond. Daar hoort u dus misschien nog van.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...