zaterdag 27 december 2014

Chiro Quillow

Ik vind het altijd mooi wanneer iemand een cadeau wilt geven waar echt een verhaal aanhangt. Een cadeau om te koesteren. 
Een paar weken geleden vroeg mijn oudleerkracht of ik voor haar zoon een quillow wou maken. Ik moest even opzoeken wat dat was. Het is dus een deken (of quilt) waar je een kussen van kan maken.

Maar dat was niet het enige verzoek, ze vroeg of ik er allemaal stukken uit haar zoon zijn T-shirts van de Chiro wou opnaaien. Geen probleem, dat zou wel lukken. 

Ik knipt uit de T-shirts de mooie stukken tekst en tekeningen, schikte ze samen met de emblemen en festivalbandjes op de rode stof die ik besteld had. Dan nam ik er een foto van om niet te vergeten hoe ze allemaal lagen. 

Met vliesofix streek ik de stukken T-shirt erop en zigzagde rondom rond. De emblemen en festivalbandjes naaide ik er gewoon op met een zigzag, zonder vliesofix.


Aan de achterkant kwam een lekker zachte fleece, in dat mooie chiroblauw. En de zak waar je het deken kan instoppen. 

De prijs voor de meest wazige foto gaat naar... bovenstaande foto!


Ik gebruikte 2m stof en de volledige stofbreedte.

Toen mijn oudleerkracht het deken kwam ophalen, vond ze het heel tof. Nu hoop ik dat haar zoon zijn kerstcadeau ook tof vind.
En ik hou het idee in mijn achterhoofd, voor als Dennis later een hele hoop T-shirts van de chiro heeft verzameld.De stof komt van Onlinestoffen.
De vliesofix kocht ik bij Something naais.

9 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...