Het recept komt uit Libelle en het gaat zo:
Laat 100g zwarte chocolade samen met 20g boter smelten.
Meng 100g kristalsuiker, 80g bruine suiker en 130g zachte boter en roer tot een romige massa.
Schenk er de gesmolten chocolade bij en roer glad.
Strooi er 200g gezeefde bloem, 60g maïszetmeel en 2 koffielepels bakpoeder bij en vermeng.
Voeg er 1 ei aan toe en bewerk tot een glad deeg.
Zet 30 minuten in de ijskast.
Maak een 20-tal deegbolletjes (ik kreeg er wel meer uit). Leg ze ver genoeg van elkaar op een bakplaat met bakpapier (ver genoeg, want ze zetten nog wat uit). Druk de balletjes plat met je vingers (als je het met een lepel doet zoals in het recept, dan blijft het deeg aan de lepel plakken).
Bak de koekjes 8 à 10 minuten in een oven van 180°C.
Werk eventueel af met bloemsuiker.
Ik had ze langer laten bakken omdat ze na 10 minuten volgens mij nog te zacht waren, met als gevolg dat ze, na nog 10 minuten, hard waren. Ze waren gelukkige wel nog eetbaar. Ah ja, want ze zijn allemaal op.
Een glas koude melk en de Libelle erbij maakten het helemaal af. Ik vind dat goed passen, melk en chocoladekoekjes.
Hmmmm, ziet er over-heerlijk uit! Weer een receptje erbij om uit te proberen.Merci!
BeantwoordenVerwijderenZiet er super lekker uit! Gaan we ook proberen ...
BeantwoordenVerwijderenZien er heerlijk uit! Wij hebben hier nog lekker vakantie dus misschien dat wij vanmiddag de chocolade koekjes maar eens gaan uitproberen!!! (maar dan zonder melk voor mij!)
BeantwoordenVerwijderenDank voor het recept! En wat leuk dat je meedoet aan mijn give away! Fingers crossed!!!!
Hmmm lekker!!!
BeantwoordenVerwijderenJammie die ga ik ook eens proberen!
BeantwoordenVerwijderen