donderdag 1 maart 2012

Menu week 9

Ik zag het al op verschillende blogs passeren en ook in de media verscheen er af en toe iets van.
De Dagen zonder vlees campagne, oftewel DZV2012.
Ikzelf eet niet zoveel vlees maar heb toch graag af en toe eens een lekker stukje op mijn bord. Maar ik wou toch iets bijdragen. En dat doe ik door 1 dag per week vegetarisch te koken.
Voor mij alleen wel te verstaan.
Want Vriendlief, de bijna-geen-groenten-luster, heeft zijn stukske vlees nodig hoor. En Dennis, die moet eerst proeven en dan mag hij kiezen waar hij van eet.

Deze week ging ik mijn inspiratie eens zoeken bij de alom geliefde Jeroen Meus.
Ik neusde rond op de site van dagelijkse kost, die u waarschijnlijk ook al eens bezocht hebt, en ik vond er het recept voor penne all'arrabiata. Dat werd dus voor donderdag op het menu gezet. Want, donderdag veggiedag.
En die penne zag er bij mij zo uit.

Ziet u de fout? Ja? Nee?
Ik zal het u zeggen. 't Is de kaas. Het zou Parmezaanse kaas moeten zijn, maar Vriendlief vond die niet in de Colruyt. Dat lossen we dan zo op.

Onze menu volledig:
Maandag: Kippencordonbleu met bloemkool in witte saus en aardappelen
Dinsdag: Chipolata's met spruitjes en aardappelen
Woensdag: Hamburgers met aardappelen en appelmoes
Donderdag: Penne all'arrabiata
Vrijdag: Macaroni
Zaterdag: Frietjes
Zondag: Balletjes in tomatensaus met puree

Het Baksel van de week wordt Rotweinkuchen dat ik bij Nienke vond. Nu heb ik er alleen een vraagje over.
In het recept moet je rode wijn gebruiken. Ik weet dat bij flamberen enzo de alcohol verdampt. Maar is dat ook zo als je het bakt in de oven? 
Want anders mag Dennis er niet van eten natuurlijk.

6 opmerkingen:

  1. Die penne van Jeroen Meus maak ik hier ook regelmatig! Lekker he! Ik doe er wel spekblokjes bij.
    's Anderendaags, opgewarmd, vind ik deze nog lekkerder!
    Heb je de carbonara van Jeroen ook al eens uitgeprobeerd? Ook heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, die heb ik nog niet geprobeerd. Zal ik eens doen.

      Verwijderen
  2. Ik krijg daar honger van!
    De parmezaan vind je in de colruyt in een blok (die je dan zelf kan raspen --> keilekker) of in van die minipakjes. Ik heb mij ook eerst suf gezocht tussen die kleine plastieken zakjes. Daar moet hij dus niet zijn, 't ligt wat hoger ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. In de Aldi heb je ook parmezaam in een blok.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...