donderdag 14 mei 2015

Wat je nog niet wist over het Gestikte Wijvenweekend!

De afgelopen dagen verschenen her en der verslagjes over ons Gestikte Wijvenweekend. Om een beetje origineel uit de hoek te komen, moet ik het wat origineler aanpakken. En terwijl ik stond te strijken daarnet, kwam ik op dit idee. Laat ik eens een paar dingen vertellen die de anderen niet verteld hebben. Aha!Het eerste wat in mij opkwam, was het bedtextiel. In het huis kasteel waren wel kussens voorzien, maar dat waren zo'n plastieken exemplaren. We zouden ons eigen gerief meebrengen. Dus vond een paar dagen voordien op facebook deze conversatie plaats. Ik had uiteindelijk een voetbaldekbed mee. Veel hipper, nietwaar...Omdat wij druppelsgewijs gingen slapen, moesten degenen die wat later gingen slapen zich in het donker een weg zoeken tussen de stapelbedden. Ik lag nog maar net in mijn bed, dus ik sliep nog niet. En zo hoorde ik een ander wijf (nog steeds grappig om te schrijven) haar teen stoten tegen een bed. Gevolgd door een welgemeende 'sh*t'. Tot nu weet ik nog steeds niet wiens teen toen wreed pijn deed. Unfortunate wijf, maak u bekend.Wat niemand anders u vertelde, was wat wij gegeten hebben. Zo'n luxe seg om zelf niet te moeten koken of afwassen. Om niet te moeten opstaan tijdens het eten omdat één van uw kinderen nog iets nodig heeft waar ze zelf niet aankunnen. Om warm te kunnen eten. Dat vooral.
Maar wat aten we zoal? Boterhammen, spannend he. Vooral toen we rozijnenbrood kregen op zondag, waren we precies een bende kinderen in een snoepwinkel. 'Oooh, rozijnenbrood! Ik eet dat keigraag met dit of dat!', weerklonk overal. Croques, frietjes met stoofvlees. Zo van die lekkere 'restaurantfrietjes' zoals Debora ze noemt. Soep waarvan we maar niet konden smaken van welke groenten ze precies was.Voor het één of ander (ik denk verzekering) moesten we onze leeftijd opschrijven. Zo kwamen Katrien en ik te weten dat de gemiddelde leeftijd 35,5 was. Waarvan ik het kakkennestje was, als enige onder de dertig. En dan nog geen kinderkorting krijgen. Moh... Hahaha...

Doordat wij er waren, raakten eindelijk een paar lampen vervangen. Wie stikt, heeft licht nodig. Maar als er van een luster de helft van de lampen kapot is, geeft dat niet veel licht. Een paar wijven gingen naar de mensen van het kasteel om, met hun allermooiste glimlach, te vragen of ze de lampen konden vervangen. Dan hebben die mannen met hun ladder rap rap tussen onze machines alle lampen vervangen. En die wijven, die stikten verder. Geen enkele seconde verloren laten gaan he.De kookploeg van dat weekend amuseerde zich volgens mij ook met ons bezig te zien. Een bende tetterende en naaiende vrouwen hadden ze daar nog niet op bezoek gehad. Maar die vrouwen kwamen wel van pas toen één van hun kinderen kwam aanzetten met een kapotte knuffel. Of er iemand van ons die kon herstellen? En zo deed Jo wat verstelwerk. Iets dat sommigen van de groep anders zouden meegeven aan hun moeder of schoonmoeder. Hè dames? Verstellen is veel minder leuk dan naaien. Juist toch?Tot daar. Dat is alles wat ik prijsgeef. De rest blijft onder ons. We mogen toch nog een paar geheimpjes hebben he.

28 opmerkingen:

 1. Ja, het lijkt me echt leuk om daar te zijn!
  Wie weet?!!
  Ik geniet met volle teugen van jullie 'wilde' naaiverhalen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo is het. What happens in het ge(s)tikte wijvenweekend, stays in het ge(s)tikte wijvenweekend!!! ;-)

  Leuk Sarah, je verhaaltje!!
  Ik was het niet, met die teen!
  En ik denk dat ik de gemiddelde leeftijd eigenhandig een beetje verhoogd heb. Samen met ons Vee....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahaha ... Sarah ! (ik hield hier al een beetje mijn hart vast over wat er nog allemaal zou volgen na de dekbeddenconversatie ;-) ) Dikke dikke merci dat je er weer bij was ! én voor dit mooie verslagje !!! P.S. het was ook mijn teen niet, want ik sliep in die andere kamer ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik las al een paar verslagjes van jullie weekend maar deze is een hele leuke met de faits divers die we nog niet wisten. En je moet inderdaad niet alles prijsgeven. Zag me er wel keileuk uit jullie weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ___________strijk hihihi ik kom ni meer bij.
  IK BEKEN!! Ik liep tegen een koffer aan! Daarna mijn gsm gebruikt voor licht!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha zalig ☺ chance dat ik in de andere kamer sliep en je niet hebt gezien hoe ik in en uit dat stapelbed klom ☺

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Whahaha prachtig om hier te lezen. Ik ga eens bij de anderen spieken, maar zo te lezen was het een geweldig weekend! Warme groetjes van Susan

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amai da zag er gezellig uit! Tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Super leuk verslagje! Lijkt me heerlijk zo'n naaiweekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wat een toffe bende zijn jullie!!! En zo'n gezellig weekend samen....heerlijk lijkt me dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Haha, dat is nog eens een origineel verslag!
  Het enige wat ik nog wil weten, is wat je moet doen om een gestikt wijf te mogen worden. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wederom een leuk verslag over een superweekend. #jaloers ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Poeh, ik zou dat ook wel zien zitten, naaien zonder dat je moet opstaan omdat kind/vent/kat honger heeft. En dan nog zo'n toffe bende bijeen. Kan niet anders dan de max geweest zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat zag er echt leuk uit! Ik vroeg mij al af: maar wie wil zich nu opofferen om een heel weekend eten te maken, en dus bijna niet te kunnen naaien?! Nu snap ik het!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Tof verslagje! t zag er daar super tof uit! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zit hier met een grote glimlach mee te genieten, tja als ik mee was dan had ik vast de saaiste dekbedovertrek, ik ben al een tijdje uit het kleine grut :) Niet van tafel moeten tijdens een maaltijd lijkt we ook zalig, want zelfs met grote kinderen blijven mama's zorgen en dus over en weer lopen. Misschien een oproep aan blogland, vorm groepjes en plan massaal een paar naaiweekendje, jullie zijn alvast een super voorbeeld :))))

  BeantwoordenVerwijderen
 18. En ik sliep heerlijk in mijn toch-maar-voor-de-strepen-gekozen-donsovertrek :-)
  Leuk om te lezen! Tot de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heerlijke invalshoek. :-)
  Vooral de discussie over het beddengoed, hilarisch!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik had dus, gelijk een echte van de chiro: ne slaapzak mee (oké en een matrasovertrek met autookes)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...