Wel, ik heb dat dus en gelukkig beperkt het zich bij mij nog tot een mapje.
Daarin zitten uitgescheurde recepten.
'Mooi' opgeschreven exemplaren.
Van de kalender afgescheurde maaksels.
Nog van op school bijgehouden recepten.
En natuurlijk zijn daar ook de snel, in de vlucht, op een kladpapierke, samengevatte, tijdens het kookprogramma opgeschreven recepten.
Maar nu naar het menu:
Maandag: Macaroni (als in pasta met hespblokjes en kaassaus)
Dinsdag: Kippencordonbleu met broccolimix in bechamelsaus en aardappelen
Woensdag: Croque monsieur met salade
Donderdag: Blinde vinken met gegratineerde knolselder en aardappelen
Vrijdag: Kippenblokjes met rijst, currysaus en ananas
Zaterdag: Frietjes (ik zei het toch, een vaste waarde). En in de namiddag probeer ik eens hotcakes met honingboter. Als het goed lukt, krijgt ge er een receptje en een foto van.
Zondag: Duikschotel
Duikschotel? Wat is dat nu weer, hoor ik u denken. Wel, duikschotel is een recept dat uit de Bond komt en is eigenlijk niets anders dan rulgehakt met daarboven puree, daarboven bloemkool (of broccoli ofzo), dan witte saus en dan geraspte kaas. Dan steekt ge die ovenschotel in de oven, ge laat het eens gratineren en klaar. Ze noemden het duikschotel omdat ge door in de schotel te 'duiken' de verschillende ingrediënten tegenkomt. En dus noemen wij dat ook maar zo hè.
Wij eten hier dus ook regelmatig duikschotel (alleen wist ik 't nog niet). Soms met broccoli, soms met bloemkool of met spinazie.
BeantwoordenVerwijderenJa zo van die recepten hier en daar uitgescheurd. Dat ken ik. Maar mijn map begint te klein te worden.
BeantwoordenVerwijderen