donderdag 3 maart 2016

Hoe zit het nu met die 30 dingen - deel 2

Het vervolg van deel 1, makes sense. Enkel deel 1 schrijven en daarna niks meer over de rest zeggen zou niet kloppen he. Laat gerust een 'pronostiekse' achter over hoeveel dingen van de 30 ik ga kunnen afvinken eind dit jaar. Ik ben benieuwd!

11. Paintballen
Ik denk dat ik dat voor de wederhelft zijn verjaardag ga organiseren. En ik ga gewoon lekker mee. Twee vliegen in 1 klap. Hij kan iets leuks doen voor zijn verjaardag en ik kan iets afvinken.

12. 30 random acts of kindness (ik vind dat mooier klinken in het Engels)
Dit vind ik een moeilijke. Op internet zijn lijstjes te vinden met ideeën. Maar veel van die dingen doe ik al gewoon, als wel opgevoed meisje. Tel ik die dan mee of niet, ik ben er nog niet uit. Wat vinden jullie?
Voorlopig staat de teller al op 1: bloed geven. Dennis was toen meegegaan en hij vond het heel plezant. Vooral omdat hij een beetje langer mocht opblijven en de chips en cola waarvoor we onze bonnetje ruilden. Onderweg naar huis zongen we op de fiets dan van 'Als je kids willen chillen is het geen probleem, dan ga ik meteen, maar kom niet alleen. Want ik heb chips en cola, ik heb chips en cola.' De kindvriendelijke versie van dat rare liedje (rare clipje vooral).

13. Trouwen
De wederhelft en ik maken plannen, we zijn 'op schema'.

14. Een modder- of verfgevecht houden
Warmer weer gaat daarvoor beter zijn. Ik ga eens moeten nadenken over hoe ik dat praktisch ga aanpakken.

15. Een goed fototoestel kopen en ermee leren werken uiteraard
Hiervoor zou ik gewoon geld van onze rekening kunnen halen, maar ik wil er echt voor gespaard hebben. Door dingen te verkopen die ik genaaid heb enzo.
Als iemand mij een goed fototoestel kan aanraden, laat het zeker achter in een reactie!

Bron


16. Onze foto's laten afdrukken (van meer dan 1 jaar - ahum -)
Dit puntje moet ik echt eens inplannen. Anders komt dat er toch niet van. Iemand een goede site die je mij kan aanbevelen?

17. Een jas naaien
Ook hier is op dit moment nog niet veel verandering in. Nog geen idee of ik voor mijzelf of voor één van de kinderen een jas maak. Een babyjasje telt niet, want anders kon ik dit al afvinken. Ik kan natuurlijk ook eerst beginnen met een jas voor Iris, dan één voor Dennis en tenslotte één voor mezelf.

18. Onder de sterren slapen
Hiervoor ga ik wachten op de zomer. Misschien wel wanneer er in augustus zoveel vallende sterren te zien zijn. als ik daarvoor dan toch al buiten ben. En voor 'onder vallende sterren te slapen', krijg ik extra punten, nietwaar.

19. Een muziekinstrument leren spelen
Aha, een puntje waarbij ik wel kan zeggen dat daaraan gewerkt wordt. Sinds een paar weken mag ik een gitaar lenen van een vriendin. (Waarvoor dank!) Voor het leren spelen volg ik niet echt les. Toch niet op verplaatsing of bij een echte leraar of lerares. Ik zoek het wat dichter bij huis en vond een, naar mijn gevoel, goede leraar op youtube. Ik ben flink begonnen met de beginners course. En dus 'maak' ik nu 5 keer per week mijn huiswerk. 15 Minuutjes akkoorden oefenen (D, A en E). Ik ben wel blij dat het maar 15 minuten is, want nadien voel ik het toch wel in mijn vingertoppen. Maar dat betert, zeggen ze.
20. 10 verschillende kledingstukken voor mezelf maken
Wat ben ik blij dat onlangs dat fijne boek van Eva verschenen is. Daar vind ik toch veel naar mijn goesting in. De stof is gekocht en de patronen bijna overgetekend. Mijn eerste selfish sewing pieces kom ik hier binnenkort dan eens showen (de Bangkok basic en Lazy London (die kan ook voor vrouwen, toch?)).

De laatste 10 volgen later deze week. En dan toon ik weer wat naaisels.4 opmerkingen:

 1. Webprint doet al eens graag samenwerkingen met bloggers, het is maar een ideetje voor puntje 16.
  Slapen onder vallende sterren zijn zeker extra punten!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joepie voor de jas (Lars en Jackie vind ik echte aanraders, de Berlin coat staat als volgende op mijn naailijst) en voor selfish sewing! Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. om foto's af te drukken ben ik content van smartphoto. Om fotoalbums te maken gebruik ik cewecolor van delhaize, die heeft heel goeie kwaliteit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fotos afdrukken doe ik via Smartphoto. Ik koos ook al zo eens de 'polaroid' versie. Wel fijn. Albums gebruik ik albelli voor, mega tevreden van. Ter info, wij gaan wellicht ons fototoestel wegdoen, dus als je interesse hebt. Een Canon 500D meen ik. Dus wel al enkele jaren oud, maar bij ons wordt dat dus amper gebruikt. Instantmensen als wij zijn gebeurt dat gewoon met de Iphone. Een fototoestel past wel bij zo'n duurzaam persoon als gij. Ik bedoel dat trouwens uiterst positief, want als ik dat zo lees, dan kan dat precies ook wel nogal dubieus klinken??? Vandaar dat ik het er effe bij zeg.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...