maandag 8 december 2014

Een gerecykleerde outfit

De recykleer 14-daagse is al voorbij, ik weet het. Maar uiteindelijk heb ik wel tijdens die 14-daagse gerecykleerd. De blogpost heeft alleen wat vertraging. Maar het gaat erom wat je doet, recykleren he.

Voor deze editie nam ik een babylakentje waar ik nog onder gelegen heb, een overschot gordijn die ik eens voor iemand moest inkorten, 2 truien van mijn moeder haar vriend en een flockhartje van een mede-tiret. Het enige dat ik voor de kleren van deze outfit kocht, zijn wat garen en een rits.

Die stok ik haar wandelstok. Want als je 3 bent, heb je dat zooo hard nodig

Voor de trui gebruikte ik de oude truien van mijn moeder haar vriend. Deze trui komt u wel bekend voor misschien. Het is de Leather Sweater van La Maison Victor. Voor de schouderstukken gebruikte ik een stukje van het gordijn. Ik maakte de trui, pastte hem bij Iris en zag dat hij te klein was. Ofwel is haar hoofd te groot. Ik knipte de boordband eraf, knipte de halsuitsnijding wat ruimer en zette er een nieuwe boordband aan. En het is nog nipt.Uit de stukken dikke gordijn maakte ik een plooirokje. Plooitjes van 2cm tot ik de juiste lengte had, tailleband eraan, rits erin en klaar. De zachte stof van de gordijnen was dik genoeg dat ik er geen voering aan zette.Ik maakte nog een bloesje, door de lakentjes te verknippen. Eentje uit Homemade Minicouture, met knoopjes achteraan in plaats van een rits. In het boek staat een volledig gevoerde versie, maar ik vond de uitleg niet gemakkelijk te volgen. Maar zelf wat logisch nadenken en dan komt dat ook in orde. En toevallig vond ik in mijn doos met bandjes nog een stuk zigzagband dat perfect paste bij het blauwe rokje. De knoopjes kreeg ik ooit ook eens.Dus behalve de rits, garen, de kousen, laarzen en het kind heeft deze outfit mij niets gekost.


11 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...