Wat ooit (ongeveer 2 jaar geleden) een bouwwerf was, is nu een mooie keuken geworden. Er moet wel nog wat kleur op de muur, maar de essentie staat er! En ik ben er erg blij mee. Ze staat er al eventjes, maar ik heb nu, door nestdrang denk ik, ze eens laten blinken en er een foto van getrokken.
Ze nodigt uit om in bezig te zijn. Dus ging ik in op die uitnodiging en maakte nog eens lekkere American Cookies. Aan het recept heb ik al wat gesleuteld, maar het staat nog niet helemaal op punt, vind ik.
Voor ongeveer 20 lekkere cookies neem je:
- 125g boter
- 100g bakvaste chocolade
- 1 ei
- 125g fijne suiker
- 1 sl vanillesuiker (= de inhoud van 1 zakje)
- 250g gezeefde bloem
- 1 kl bakpoeder
- ev. een snuifje zout
Maken doe je ze als volgt:
- meng de gezeefde bloem, het bakpoeder en het zout
- laat de boter smelten
- voeg de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker samen bij de bloem
- meng dit tot je een deeg bekomt
- meng ook de chocolade door het deeg
- kneedt alles en laat 1u rusten in de koelkast (je kan dit afdekken met folie)
- haal het deeg uit de koelkast en rol het tot een worst van ongeveer 6cm diameter
- snijdt de rol in schijfjes van ongeveer 1cm dik
- leg de schijfjes op een bakplaat (met bakpapier of siliconematje) en duw ze een beetje in vorm
zorg ervoor dat er genoeg plaats is tussen de schijfjes zodat ze niet tegen elkaar komen tijdens het bakken
- laat ze 20 minuten bakken in een oven van 200°C
Je kan ook een deel van de chocolade vervangen door gehakte hazel- of walnoot.
Het deeg kan je ook met 2 lepels in hoopjes op de bakplaat leggen, dan zien de cookies er nog 'ambachtelijker' uit. Dit heb ik deze keer geprobeerd en het resultaat kan je op de foto's zien.
Ik zou zeggen, laat het smaken!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten