woensdag 30 april 2014

Het ge(s)tikte wijvenweekend: een verslag

Een aantal maanden geleden kreeg ik van haar een mailtje met de vraag of ik mee wou gaan op naaiweekend. Daar moest ik niet lang over nadenken, ja tuurlijk wou ik graag mee. Samen met een hoop andere 'wijven' (DeboraVeeAn, Jo, DiasyRegina, Lindsy, Marte, Ilse, Kristel, Katrien, Lieve, Laura, Sarah, Sofie, Annick en Els).En zo vertrok ik vorige vrijdag samen met Jo richting Westmalle voor een weekend vol ongestoord naaien (het blijft fout klinken) en tetteren. We moesten niet koken of tussendoor ons boeltje opruimen omdat de kinderen terug kwamen van school ofzo. Ideaal!

Zoals velen die mee gingen op weekend was ik ook zenuwachtig. Zou het wel klikken met al die andere vrouwen? Dat viel gelukkig allemaal goed mee. Vee omschrijft zo mooi hoe de groep was. Ik hoor bij de stille genieters. Telkens neem ik mij voor meer uit mijn schelp te kruipen, maar ik ben geen haantje de voorste dus dan wringt dat he. En toch heb ik mij enorm hard geamuseerd en er verschrikkelijk van genoten.

De foto's zijn van Debora trouwens. Ik kwam daar toe, zette mijn fototoestel op en kwam tot de constatatie dat mijn SD-kaart nog in onze laptop zat. Goed bezig. Gelukkig had ik mijn naaimachine mee
Zo waren we bijvoorbeeld om half 2 's nachts nog aan 't babbelen. Gespreksonderwerp: successierechten en erfenisrechten. Zoiets kan alleen maar op het ge(s)tikte wijvenweekend.
Of gingen we 's avonds nog eens frieten halen, want we hadden een hongerke (of gewoon goesting).
Of was er gigantisch veel snoep en anders zoets meegebracht. Gelukkig hebben we ons kunnen inhouden. Want als ge snoept worden uw handen vuil en dus uw stof ook. En dat willen we niet he.

En of dat nog niet genoeg was, had Daisy ook gezorgd voor een Goodie Bag. Man, wat daar allemaal inzat... Het was precies Sinterklaas toen we alles eruit haalden. Nogmaals Daisy, superhard bedankt!

JBC   https://www.jbc.be
Petit Pan Antwerpen    http://www.petitpan.com/    (officiële site)
Mariën - Hendrickx naaimachines    http://www.naaiwinkel.be/
Klijntje     http://www.klijntje.be/
Violette Field Threads      http://violettefieldthreads.com/    
knippie     http://www.knippie.nl/
Plopsaland  (enkele kaarten)
Burda    Interview

Ik kijk zo hard uit naar volgend jaar!

24 opmerkingen:

 1. Wat een mooie foto's van de goodiebag :-D
  De sponsors zullen content zijn.

  Uw verslagje is ook geweldig, het doet me weer goesting krijgen in zo'n weekendje.
  Grtjs Daisy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 't was idd zalig! ik vond het heel tof uw naai-buurvrouw te zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 'We hebben ons ingehouden met snoepen!' Speak for yourself hè. Ik heb nog nooit zoveel gesnoept als afgelopen weekend!! Maar wat was het geweldig!! (Ondanks die 1,5 kg erbij...) Leuk je te leren kennen!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb mij ingehouden hoor, echt waar! Gelukkig ziet ge niet wat ik hier allemaal binnenspeel. :)

   Verwijderen
 4. Oh, zalig! Dat was waarschijnlijk van begin tot eind genieten! En die locatie is super e! Als er volgend jaar een plaatsje vrij is mag je het me zeker laten weten ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoewel de wallen nog niet weg zijn zou ik het zo weer over doen. En misschien nog minder slapen om meer te babbelen ;). Of om me nog maar eens om de vijf seconden achter uwen rug te wringen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor zo'n leuk "wijven weekendje" zou ik direct tekenen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Reacties
  1. en die sd-kaart vergeten, dat zou mij ook kunnen overkomen!!
   Zo gezellig, zeg, kei tof!!!

   Verwijderen
 8. zo schoon beschreven ook! ik vind et tof om de verschillende blogs erover te lezen !
  gelukkig dat er ook stille bij waren, anders zou het niet te doen geweest zijn!
  gij hoorde niet alleen bij de stille genieters, vooral bij de mensen bij wie ik mij direct op mijn gemak voelde :-)
  groetjes uit Weerde van Vee

  BeantwoordenVerwijderen
 9. mooi gezegd :) en van die stille waters ze zeggen toch dat die diepe gronden hebben ;) leuke foto's en fijn van de goodiebag :) dingen krijgen is altijd fijn :) stiekem was ik een beetje jaloers ;) (te begirjpen zeker?) een heel weekend tijd hebben om te naaien... wat een zaligheid... dat is iets waar ik nu alleen maar van kan dromen... wie weet ooit eens een keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. amaai, de foto's van de goody bag zo netjes gesorteerd allemaal. Ik moet de mijne nog posten maar het is een hoopje bij elkaar hihi. Mooi verslagje van het weekend. straks ook een een blogje schrijven hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet (zag) er superleuk uit. En wat een heerlijke goodie-bag (jaloers hier). Verwacht volgend jaar maar 10 keer zoveel kandidaten om mee te gaan op jullie weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. hé, met de tiretten zitten we ook daar, een geweldige locatie! Dat weekend zag er ook super uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hé, dat van die erfenis- en successierechten heb ik precies gemist ... de frieten daarentegen ! (enne, vanaf nu vergeet ik nooit meer waar je woont ;-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Waaaah, dat ziet er zo gezellig uit! En ik blijf dat verslagje hier overal maar tegenkomen. Ik volgde precies toch meer getikte wijven dan dat ik dacht ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Oh ik hoop dat ik ook ooit zo'n mailtje in de bus krijg. Lijkt me zo gezellig zeg! Ook al zou ik dan wellicht ook bij de stille genieters horen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. o wat fijn dat het zo leuk was! Ik vraag me af of het geluid van alle naaimachine's nog boven het getetter van de dames uit kwam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Naaiweekends rock! Lijkt me heerlijk weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Top!!! Ziet er reuze gezellig uit..

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik kijk er even hard mee naar uit met jou, het was gewoon fan-tas-tisch! Leuk je te leren kennen en tot de volgende!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...