vrijdag 29 november 2013

2 hemdjes voor 2 broertjes

Het begon bij de stof, denk ik. Uilenstof vind ik niet echt je van het. Echte uilen daarentegen vind ik machtige beesten.
Maar het was de uilenstof die een ex-klasgenote van mij koos om hemdjes voor haar zoontjes uit te laten maken. Ze had haar zoontjes graag eens in hetzelfde gezien, maar omdat ze in de winkel niets vond, riep ze mijn hulp in.



Voor het hemdje van haar oudste zoon kon ik het patroon van de Gingerbread gebruiken. Deze keer maatje 98. Een patroon voor haar jongste telg vond ik bij de droomfbriek.





It sure was a bumpy ride. De Gingerbread ging goed. Tot ik de knoopsgaten wou open maken. Ondanks mijn speldje ben ik met mijn tornmesje doorgeschoten. Aaaargh! Man, ik was er een paar uur niet goed van.
Gelukkig kon ik het oplossen met een kleine zigzag én doorschijnend garen. Bedankt Eva voor de tip.

Het kleinste hemdje had ook veel voeten in de aarde. Maar uiteindelijk, na vele mooie momenten met mijn tornmesje, was dat hemdje ook klaar. Oef!



Ik denk dat ik die hemdjes maar even gerust laat. Wij komen precies niet overeen op dit moment.

woensdag 27 november 2013

Vlaamsche bloggers wanted!

Ge kent dat waarschijnlijk wel, dat gevoel wanneer ge al een tijdje een blog volgt. Het gevoel van 'goh, daar zou ik in 't echt ook wel een klapke mee willen doen'. Wilt ge bijvoorbeeld eens checken of ik echt ook übercool ben (ja, duh! Hahaha...)?
Wel, dan is hier uw kans.

Soetmin organiseert een Blogameetup! Hoera!
Hebt ge er zin in? Vul dan via onderstaande link in wanneer ge er zou kunnen bij zijn.
http://doodle.com/i939kfyd93cyxkdz

Meeting people: Quotes and sayings

Ik zou zeggen, invullen maar. And spread the word!

dinsdag 26 november 2013

Ik recykleer #3: Van hemdsmouwen naar beertjes

Als ik op rope skipping training kindjes heb die voor de eerste keer in een touw springen dat door 2 anderen wordt gedraaid (ook wel 'single dutch' genoemd, broertje van 'double dutch' waar dan met 2 touwen wordt gedraaid) hoor ik hen soms tegen elkaar fluisteren:  'hee, da's zoals beertje beertje'. De volledige tekst daarvan kunt ge hier lezen. Het is dan altijd (elk jaar opnieuw) zo plezant om te zien dat de meeste kindjes na 1 training in double dutch kunnen springen.

En met dat Beertje beertje zijn we beland bij mijn derde recykleerprojectje van deze recykleerveertiendaagse.
Mijn moeder zette hier een goeie week geleden een grote doos kleren af. In die doos zaten 2 grote mannenhemden. Van één van die hemden knipte ik de mouwen af. De perfecte grootte om uit elke mouw een beertje te maken.


Niet zo moeilijk. Eerst de ogen, neus en het strikje erop naaien. Averechtse kanten tegen elkaar naaien. Alles keren, vulling erin en het keergat dichtnaaien.
Het was mijn eerste keer dat ik ogen en een neusje naaide en ik vind het nog wel meevallen.



Toen ik ze aan het maken was, twijfelde ik tussen gesloten oogjes of knoopjes. Na een vraagje op instagram bleek dat beide mogelijkheden leuk waren. Dus kreeg elk beertje een ander gezicht.
Achteraf gezien ben ik meer fan van het beertje met de gesloten oogjes.



Wat ik met de rest van dat hemd fabriceer, ziet ge hier in de loop van de week passeren.

woensdag 20 november 2013

Ik recykleer #2: Rokje wordt kleedje

In augustus staan wij (mijn zussen en ik) altijd op de rommelmarkt bij ons in 't stad. Dit jaar kregen we versterking van onze twee nichten. Zij hadden vooral kleren bij. En omdat tweedehands kleren wel mogen dit jaar ging ik eens neuzen in de dingen die zij mee hadden. Ge weet maar nooit.




Ik vond er een trui en een rokje. De trui was voor mijzelf, maar met het rokje had ik andere plannen. Zodra ik het zag, wist ik het 'dat wordt een kleedje voor Iris'. Ge kunt dat zo hebben soms (ik toch), dat er ineens baf een idee in uw hoofd zit. En dan probeert ge dat in praktijk om te zetten.



Deze keer ging dat heel vlot. Het rokje was gesmockt, dus ik moest geen rits of knopen toevoegen. Een beetje meten, met de overlock een stuk eraf doen en bandjes aanzetten en het rokje was een kleedje. Voor de bandjes kon ik de lintjes waarmee ge het normaal gezien aan de kapstok hangt hergebruiken.


End of story, mijn nicht was blij met haar extra zakcentje en Iris is blij met een extra kleedje in haar kast. Iedereen content!

zondag 17 november 2013

Ik recykleer #1: Think twice rokje

Een paar maanden geleden stapte ik voor de eerste keer binnen bij Think Twice in Gent. Voor mensen die de winkel niet kennen, het is een winkel die tweedehands kleding een tweede leven geeft. Naast dagdagelijkse dingen vind ge er ook vintage kledingstukken en accessoires.



Na een tijdje in de rekken geneusd te hebben, kocht ik een rok waar ik potentieel in zag. De rok deed mij denken aan een flamencorok. Maar ik zag er meer in dan dat.



Ik haalde het gefronsde stuk eraf en zoomde het rokje om. Meer moest ik niet doen. De rok was ook zelfgemaakt, dat was te zien aan de afwerking langs de binnenkant.



Dus na een avondje werk had ik niet alleen een nieuw rokje, maar ook nog eens stof van 215 op 35cm. Daar kan ik nog wel iets mee.
De trui is ook (een soort van) gerecykleerd. Het was eerst een langer soort kleedje waar ik dan een stuk afdeed zodat ik het als trui kan dragen. Een trui wordt hier vaker gedragen als een kleedje, vandaar.


En hiermee is de recykleerveertiendaagse begonnen.  Dus duik in uw kasten en kijk of ge aan iets nog een tweede leven kunt geven.

woensdag 13 november 2013

I now present you Hubert and Mildred

Gelieve bij onderstaande tekstballonnetjes te denken. Na een test waren ze niet goed leesbaar.


Hubert: Zeg Mildred, waar staan wij op de wachten?
Mildred: Ha Hubert, op de bus.


Hubert: Maar nee, waar staan wij OP te wachten?
Mildred: Aah, op zakdoekdooshoezen Hubert. Dat spreekt voor zich.


Hubert: Ach zo, zakdoekdooshoezen...
Mildred: Ge hebt ondertussen uw koffertje gehaald zie ik.Wat zit daar in?


Hubert: De namen van diegenen die een kaartenpakketje mogen verwachten.
Mildred: Ach zo... ach zo... Vertel! Ge maakt mij zowaar benieuwd!


Hubert: Dat zijn Gerhildemaakt, Mamadammeke, Marianne haakt en naait. And last but not least Elke Jansen.
Mildred: Als ik mij niet vergis Hubert, mogen zijn hun adres mailen naar eenhuisindestraat@hotmail.com.


Voor meer Hubert en Mildred, stay tuned.

zondag 3 november 2013

Pastel ripple blanket

Maanden geleden begon ik eraan. Het zou een deken worden voor ons. Om over ons te leggen terwijl we naar tv keken of een boek lazen. Als extra comfort. Maar terwijl ik bezig was, voelde het niet goed. Het waren niet echt onze kleuren en de maat was eigenlijk toch niet goed.

Dus haalde ik het deken uit elkaar, rolde de wol terug op en begon opnieuw. Aan een kleinere versie, voor een kleiner mensje.




Het werd een dekentje van ongeveer 70 op 90 cm volgens de ripple stitch. Ik gebruikte hiervoor het patroon van Le monde de sucrette.

In de laatste Mollie makes zag ik kussens in een soortgelijke steek. Net iets anders dan degene die ik gebruikte voor dit dekentje. Dus ik denk dat ik die ook maar eens ga uittesten.



Vergeet niet dat hier deze avond een kleine give away afloopt. Wie nog kans wil maken op een pakketje kaarten haast zich als de wiedeweerga naar hier.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...